Producten van De Bezige Bij

2 van 139
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Volledige werken 11
Volledige werken 11
In de jaren zestig en zeventig leefde Hermans zich uit in vele genres. Het sadistische universum uit 1964 is een vinnige essaybundel, waarin hij zijn briljante borrelende geest op veel onderwerpen en personen loslaat. Machines in bikini,...
1-4 werkdagen
€ 39,99
Moeten wij van elkaar houden?
Moeten wij van elkaar houden?
Gelijkheid, tolerantie, rechtvaardigheid, solidariteit keer op keer worden mensen die deze abstracties hoog in het vaandel hebben staan, ontmaskerd als akelig hypocriet, als zogenaamd hoogstaande geesten die er een dubbele moraal op na...
1-4 werkdagen
€ 16,99
De kunst van fictie
De kunst van fictie
Na publicatie van zijn eerste roman in 1957 liet James Salter zijn veelbelovende militaire carrière schieten om fulltime schrijver te worden. Hij groeide uiteindelijk uit tot een van de grootste Amerikaanse romanciers. De kunst van...
1-4 werkdagen
€ 17,99
In de sporen van Don Quichot
In de sporen van Don Quichot
In 2005, precies vierhonderd jaar nadat de eerste druk van El ingenioso hidalgoDon Quixote de la Mancha verscheen, werd de Route van Don Quichot geopend. Voor iedereen die graag voor even, al was het maar voor enkele dagen, in de huid...
1-4 werkdagen
€ 15,00
Groepsportret
Groepsportret
Het is maar weinig schrijvers gegeven om zoveel verhaallijnen, verspreid over de meer dan vierduizend pagina's die de romancyclus De tandeloze tijd inmiddels beslaat, onder controle te houden. A.F.Th. van der Heijden is een ware...
1-4 werkdagen
€ 13,99
De mythe van het economisme
De mythe van het economisme
'We gaan Nederland veranderen', zei Jesse Klaver bij zijn presentatie als fractievoorzitter van GroenLinks. 'Het is mijn inzet om de steeds sterkere tendens om iedere maatschappelijke kwestie te reduceren tot een rekensom...
1-4 werkdagen
€ 12,50
Trammelant en tierelier
Trammelant en tierelier
`Men moet niet gehinderd worden door de goesting van anderen, want dat geeft trammelant en tierelier! `Voor jeugdige lieden heeft het leven vandaag de dag een duidelijk doel: beroemd te worden. Men verschijnt liever op de televisie dan...
1-4 werkdagen
€ 15,00
De schrijver als hoofdpersoon
De schrijver als hoofdpersoon
Cees Nooteboom is avontuurlijk en nieuwsgierig en laat zich in zijn werk overwegend leiden door zijn eigen waarneming en ervaring. Hij is een hartstochtelijk reiziger en de weerslag daarvan is te vinden in de imposante reeks Continenten...
1-4 werkdagen
€ 30,99
De eerste foute man
De eerste foute man
De neurotische, kwetsbare, alleenstaande Cheryl heeft twee obsessies: een baby met wie ze zich als kind bijzonder verbonden voelde en die ze terug denkt te zien in andermans zoontjes, en Phillip, een bestuurslid van de...
1-4 werkdagen
€ 20,99
Ultima Thule
Ultima Thule
Ultima Thule het eind van de wereld. Zo werd vroeger Spitsbergen genoemd, de noordelijkste groep eilanden in de Poolzee. Simone Sassen en Cees Nooteboom beschrijven in Ultima Thule een reis naar dat oord en naar de vroegere Russische...
1-4 werkdagen
€ 25,99
Allerzielen
Allerzielen
Arthur Daane heeft bij een vliegtuigongeluk zijn vrouw en zoon verloren en trekt met zijn filmcamera over de wereld, geobsedeerd als hij is door afscheid en verdwijnen, op zoek naar anonimiteit. In Berlijn, bij uitstek een stad die door...
1-4 werkdagen
€ 20,99
Legende van een zelfmoord
Legende van een zelfmoord
Roy Fenn is nog jong wanneer zijn vader een mislukte tandarts en een matige visser op zijn geliefde boot de loop van zijn geweer in zijn mond steekt en de trekker overhaalt. De rest van zijn leven komt Roy altijd weer uit bij die ene,...
1-4 werkdagen
€ 15,00
2 van 139
Laatst bekeken