Herziening in belastingzaken

een analyse van de (on)mogelijkheden van herziening van rechterlijke uitspraken

Herziening in belastingzaken
€ 72,75
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789013131970
  • 19 december 2018
Deze brochure behandelt op systematische wijze de (on)mogelijkheden van een buitengewoon...meer
Productinformatie "Herziening in belastingzaken"
Deze brochure behandelt op systematische wijze de (on)mogelijkheden van een buitengewoon rechtsmiddel dat het mogelijk maakt om een onherroepelijk geworden rechterlijke uitspraak in een belastingzaak te herzien.

Herziening in belastingzaken opent met een inleidend hoofdstuk waarin de historische achtergrond en de contouren van herziening worden besproken. Ook wordt de relatie met andere rechtsmiddelen en -gebieden getoond. In de volgende hoofdstukken wordt het rechtsmiddel herziening meer in detail onder de loep genomen en tot leven gebracht aan de hand van meer dan tweehonderd rechterlijke uitspraken. Uiteraard wordt ingegaan op welke grond(en) een verzoek om herziening kansrijk is. Aan de meer procedurele aspecten zijn twee hoofdstukken gewijd.

De auteurs bespreken enerzijds van welke rechterlijke uitspraken herziening mogelijk is, wie om herziening kan verzoeken, wat de relatie tussen herziening en navordering is, en hoe de procedure verder - ten overstaan van de rechter - verloopt. Anderzijds behandelen ze welke rechtsmiddelen tegen een uitspraak op een verzoek om herziening kunnen worden aangewend. Ook gaan de auteurs in een afzonderlijk hoofdstuk in op figuren die zich in de praktijk hebben ontwikkeld en als ongeschreven vormen van herziening kunnen worden aangemerkt, namelijk vervallenverklaring en rectificatie van rechterlijke uitspraken. In dat kader komt ook een andere vorm van doorbreking van de formele rechtskracht van besluiten aan de orde. Dit is de mogelijkheid die de inspecteur heeft om een rechtens onaantastbaar besluit te heroverwegen. De brochure besluit met een evaluatie van de herzieningsregeling en de presentatie van enkele bevindingen.

M.A. (Maarten) Schreinemachers studeerde in Tilburg fiscale economie en fiscaal recht, werkte bij Hertoghs advocaten-belastingkundigen en tegenwoordig voor de Hoge Raad der Nederlanden.

L.J.A. (Rens) Pieterse werkte ook bij dit instituut en is momenteel verbonden aan de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 3
Auteurs: L.J.A. Pieterse, M.A. Schreinemachers
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Verdere links naar "Herziening in belastingzaken"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Herziening in belastingzaken"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken