Groninger historische reeks "Hier ziet men uit Paleizen"

het Groninger interieur in de zeventiende en de achttiende eeuw

Groninger historische reeks "Hier ziet men uit Paleizen"
Dit artikel is momenteel niet beschikbaar!
€ 42,50
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789023241560
  • 20 oktober 2005
"Groninger Historische Reeks, 31 De afgelopen decennia is de belangstelling voor...meer
Productinformatie "Groninger historische reeks "Hier ziet men uit Paleizen""
"Groninger Historische Reeks, 31

De afgelopen decennia is de belangstelling voor interieurgeschiedenis in Nederland flink toegenomen. Daarbij is het accent verschoven van de grote stilistische trends en de rol van beroemde kunstenaars naar meer alledaagse aspecten en het verband tussen interieurveranderingen en sociale ontwikkelingen. Tot voor kort richtte de aandacht zich hierbij vooral op Holland, maar daarin komt langzamerhand verandering. ?Hier ziet men uit Paleizen? is het resultaat van een van de eerste grootschalige onderzoeken naar de interieurgeschiedenis van een gebied buiten Holland. Het biedt een samenhangend en gedetailleerd overzicht van de ontwikkelingen in interieur- en meubelkunst in de provincie van Stad en Lande (de huidige provincie Groningen) in de zeventiende en de achttiende eeuw. Daarbij laat de auteur zien dat het clichématige beeld van Groningen als een geïsoleerd en achtergebleven gebied onjuist is: in Stad en Ommeland was men zeer goed op de hoogte van de interieurmode elders en aarzelde niet om te importeren wat men zelf niet kon maken.

Op basis van zeer uitgebreid archiefonderzoek beschrijft Johan de Haan niet alleen de veranderingen in vorm en decoratie binnen de Groninger interieur- en meubelkunst, maar besteedt hij ook aandacht aan de mensen achter de ontwikkelingen en hun onderlinge verhoudingen. In combinatie met de grote hoeveelheid veelal uniek beeldmateriaal levert dit een zeer bijzonder boek op, dat zowel liefhebbers van interieurgeschiedenis als
geïnteresseerden in de geschiedenis van Stad en Ommeland zal aanspreken.

Johan de Haan (1975) studeerde Romaanse Talen en Culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen, met kunstgeschiedenis als bijvak en cultuurkunde als afstudeerrichting.
Van 1999 tot 2004 deed hij onderzoek naar het Groninger interieur. Hij publiceerde tal van artikelen in cultuur-historische tijdschriften en jaarboeken. ?Hier ziet men uit Paleizen? is de handelsuitgave van zijn gelijknamige proefschrift (Radboud Universiteit Nijmegen, oktober 2005)."
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardback
Pagina's: 630
Auteurs: J. de Haan
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Verdere links naar "Groninger historische reeks "Hier ziet men uit Paleizen""
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Groninger historische reeks "Hier ziet men uit Paleizen""
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken