Sociologie, een inleiding

Sociologie, een inleiding
€ 54,95
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789043027892
  • 12 september 2018
Honderd jaar geleden waren samenlevingen blind voor zichzelf. Zij konden zich niet waarnemen en...meer
Productinformatie "Sociologie, een inleiding"
Honderd jaar geleden waren samenlevingen blind voor zichzelf. Zij konden zich niet waarnemen en kenden zichzelf daarom slecht. Wie toen iets over de samenleving zei, deed dat op basis van giswerk en anekdotes. Vanaf de twintigste eeuw hebben samenlevingen geleerd zichzelf te observeren, wat veel
meer inhoudt dan waarnemen. Leren scherp te zien en nauwkeurig te meten volstaat hierbij niet. De observaties moeten ook worden verwerkt en geïnterpreteerd. Ze moeten kennis en inzicht opleveren en het maatschappelijke leven verhelderen. De wetenschappelijke discipline die zich daarop
toelegt, heet sociologie.

Deze inspirerende en gedegen inleiding in de sociologie legt de link tussen de sociologische theorie en het dagelijks leven. Zij wil de student scherper leren zien en zijn horizon verruimen. Zij wil de aandacht vestigen op wat anders ongemerkt voorbijgaat en het analytisch vermogen aanscherpen. Dit
boek doet dat niet door middel van een droge opsomming van begrippen, namen en theorieën; de sociologie is veel meer dan dat. De sociologie is een verhaal, een avontuur en zowel een vrolijke als een ontnuchterende wetenschap. Deze inleiding laat de lezer dat avontuur meebeleven.

Bij dit boek wordt op www.pearsonxtra.nl aanvullend studie- en lesmateriaal aangeboden, zoals een beeldbank, vragen, verdiepingsmateriaal en een digitale versie van het boek. Voor docenten zijn powerpoints en examenvragen beschikbaar.

Sociologie, een inleiding is bedoeld voor studenten in het hoger onderwijs en aan de universiteit die een inleidende cursus volgen op het gebied van sociologie en voor iedereen die geïnteresseerd is in het vakgebied sociologie.

Mark Elchardus is emeritus hoogleraar sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Zijn onderzoek betreft de cultuursociologie en de sociologie van de tijdsordening, in het bijzonder de hedendaagse ontwikkelingen van opvattingen, houdingen en wijzen van denken en voelen. Hij leidt het onderzoeksbureau ResearchAnalysisVision.

Bram Spruyt promoveerde in 2012 en is docent sociologie, cultuursociologie en cultuuronderzoek aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij is verbonden aan de Onderzoeksgroep TOR. Zijn onderzoek situeert zich op het terrein van het publieke opinieonderzoek, de onderwijssociologie en de cultuursociologie.

Christophe Vanroelen promoveerde in 2009 en is docent sociologie, sociologie van de welvaartsstaat en arbeidssociologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Zijn onderzoek betreft het terrein van sociale gezondheidsdeterminanten, sociale ongelijkheid in gezondheid en arbeidsgebonden gezondheidsongelijkheid.
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 2
Auteurs: Bram Spruyt, Christophe Vanroelen, Mark Elchardus
Uitgever: Pearson Benelux B.V.
Verdere links naar "Sociologie, een inleiding"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Sociologie, een inleiding"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken