Incl. Studeren2.0 ( online)

jij maakt het verschil

Incl. Studeren2.0 ( online)
€ 37,50
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789035232112
  • 3 september 2010
Verpleegkundige Martine werkt op de short-stayafdeling van een ziekenhuis. Op dit moment heeft ze...meer
Productinformatie "Incl. Studeren2.0 ( online)"
Verpleegkundige Martine werkt op de short-stayafdeling van een ziekenhuis. Op dit moment heeft ze samen met een nauwelijks ingewerkte leerlingverpleegkundige de zorg voor zestien patiënten; draagt ze de afdelingstelefoon bij zich en staat ze op het punt de medicijnen uit te delen aan haar patiënten. Maar helaas kan ze met haar medicijnkar niet de zaal op, doordat daar al de broodserveerwagen en de drankwagen staat van Steffi, die de lunches uitdeelt. Na een half uur zijn de medicijnen uitgedeeld en is Martine 34 keer heen en weer gelopen tussen de medicijnkar, haar patiënten en alle overige werkzaamheden. In deze situatie is de kans groot geworden dat Martine fouten gaat maken.

Dit voorbeeld illustreert dat veilige zorg begint bij de directe zorg rondom het bed. En dat is ook het uitgangspunt van dit eerste Nederlandstalige boek over patiëntveiligheid en het SEIPS-model. In dit boek zijn veel levendige en herkenbare casussen opgenomen. Zij geven een goed inzicht in praktijksituaties die de veiligheid van de patiënt in gevaar kunnen brengen. De oplossingen die het boek biedt, zijn bedoeld als inspiratiebron voor verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. Daarbij wordt regelmatig over de grens gekeken. De auteurs beperken zich overigens niet tot het ziekenhuis, ze begeven zich ook op het terrein van de ouderenzorg, de GGZ en de thuiszorg.
 
Dit boek biedt de basiskennis over patiëntveiligheid voor (leerling)verpleegkundigen en andere zorgprofessionals die betrokken zijn bij de directe patiëntenzorg. Zo is er aandacht voor het melden van incidenten, de rol van de patiënt, het belang van communicatie en het werken met apparatuur. Daarnaast wordt er gekeken naar de invloed van omgevingsfactoren en de specifieke problemen van de belangrijkste disciplines binnen de zorg.  
 
Patiëntveiligheid voor verpleegkundigen is geschikt als studieboek voor mbo- en hbo-verpleegkundigen, maar ook als handleiding voor de dagelijkse praktijk. Het boek is tevens interessant voor veiligheidsdeskundigen die werken of stagelopen in de gezondheidszorg.
 
Aan deze uitgave hebben bijna dertig professionals uit diverse werkvelden meegewerkt.Het boek is verrijkt met Studeren 2.0


Nieuw: Studeren 2.0
Een wezenlijk onderdeel van het bovenstaande boek is de website www.studeren2punt0.nl. Het boek is digitaal beschikbaar. De lezer kan zelf online aantekeningen maken. Docenten kunnen publieke bestanden uploaden die alleen zichtbaar zijn voor zijn/haar studenten.Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 283
Auteurs: Karien den Ridder
Uitgever: Reed business
Verdere links naar "Incl. Studeren2.0 ( online)"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Incl. Studeren2.0 ( online)"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken