Autisme (ASS)

het socioschema met de mas1p

Autisme (ASS)
€ 31,00
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789088504778
De tijd lijkt aangebroken om een handzaam boek te schrijven waarin de theorie van het socioschema...meer
Productinformatie "Autisme (ASS)"
De tijd lijkt aangebroken om een handzaam boek te schrijven waarin de theorie van het socioschema met de MAS1P (Mental Age Spectrum within 1 Person) uitgelegd wordt. De theorie wordt gebed in de lijn van onderzoek vanuit de oorsprong tot en met het recente onderzoek. Daarbij wordt de rode draad duidelijk van een zijnswijze bij autisme waarbij er een vertraagde en versnelde ontwikkeling van de rijping van het centrale zenuwstelsel tegelijk bestaat.
Er wordt uiteengezet welke oorsprong autistisch gedrag kan hebben. Bij autisme / autismespectrumstoornissen / ASS denken we aan een genenpatroon en verwachten een daarbij behorende specifieke behandeling en opvoeding. Vele andere oorzaken kunnen leiden tot autistisch gedrag, zoals een medische aandoening, een medische gebeurtenis, een trauma, omgevingsinvloeden. Bij een andere oorzaak hoort echter ook een andere benadering en behandeling. Helder wordt uiteengezet hoe het weefsel van verschillende oorzaken van autistisch gedrag in elkaar zit. In de DSM-5 worden reeds verschillende oorzaken genoemd, ze worden echter nog onder één begrip, autismespectrumstoornissen, geschaard wat ten onrechte eenzelfde behandeling suggereert.

Het boek is theoretisch inzichtelijk geschreven en begrijpelijk voor de praktijk. Het is geschreven voor een ieder die autismespectrumstoornissen wil begrijpen vanuit de theorie van het socioschema en de MAS1P, de theoretische achtergrond bij ASS van het scala aan mentale leeftijden die zich voordoet.
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Auteurs: Martine Delfos
Uitgever: SWP
Verdere links naar "Autisme (ASS)"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Autisme (ASS)"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken