Zorg- en volgsysteem voor kleuters

analyse en handelen. domeinboek sociale, emotionele en morele ontwikkeling

Zorg- en volgsysteem voor kleuters
Dit artikel is momenteel niet beschikbaar!
€ 59,10
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789044133479
  • 26 maart 2016
Groeiboek is een hulpmiddel bij de uitbouw van een zorgbeleid in de kleuterschool. Het is...meer
Productinformatie "Zorg- en volgsysteem voor kleuters"
Groeiboek is een hulpmiddel bij de uitbouw van een zorgbeleid in de kleuterschool. Het is ontwikkeld voor de kleuterleidster en het zorgteam om extra zorg te bieden aan de kleuters die dat nodig hebben. Het handelingsgericht samenwerken en het zorgcontinuüm is het kader van waaruit wordt gewerkt. Groeiboek situeert zich op het niveau van verhoogde zorg en uitbreiding van zorg. Het concretiseert deze niveaus, in aansluiting op de diagnostische protocollen.

De kleuterleidster signaleert haar bezorgdheid en maakt systematisch een analyse. Hiermee ontdekt ze de onderwijsbehoeften van de kleuter en komt ze tot doelgericht handelen. Verschillende hulpmiddelen, zoals een overzicht van mogelijke hypothesen, observatielijsten en ontwikkelingslijnen, helpen haar hierbij.

Groeiboek ondersteunt op deze manier de systematiek en de continuïteit van de extra zorg in de kleuterschool. Dat leidt tot een gedeelde zorg met de ouders, de kleuterleidster, het zorgteam en de leerlingbegeleider. Groeiboek bestaat uit vier delen: 'Basisboek', 'Signaleren', 'Analyse en handelen' en 'Continuïteit van de gedeelde zorg'. Deel 3: 'Analyse en handelen' bestaat uit aparte domeinboeken die het denkkader concretiseren en suggesties doen naar interventies. Dit is het domeinboek 'Sociale, emotionele en morele ontwikkeling'.

Over de auteur(s):
De auteur van Groeiboek/Sociale, emotionele en morele ontwikkeling, Mieke Wouters, is psycho-pedagogisch consulent in het vrij CLB Hasselt. Ze bedacht mee het concept voor Groeiboek en is mede-auteur van Basisboek, Signaleren en Analyse en Handelen. Ze werkte voor dit domeinboek samen met Reinilde Lambert, coördinator basisonderwijs van het vrij CLB regio Gent en eindredacteur /coördinator van de Groeiboek- reeks voor de Vrije CLB-Koepel.
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 277
Auteurs: Mieke Wouters, Reinilde Lambert
Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.
Verdere links naar "Zorg- en volgsysteem voor kleuters"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Zorg- en volgsysteem voor kleuters"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken