Heel de huid

Chinese voedingsleer

Heel de huid
Dit artikel is momenteel niet beschikbaar!
€ 34,50
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789073930407
  • 7 april 2017
Hoe kun je voeding therapeutisch inzetten om je gezondheid én je huid te verbeteren? Ronald...meer
Productinformatie "Heel de huid"
Hoe kun je voeding therapeutisch inzetten om je gezondheid én je huid te verbeteren? Ronald Riksen, in de wereld van de schoonheidsverzorging bekend van zijn methode Shiatsu Kosmetiek, verdiepte zich in de drieduizend jaar oude traditionele Chinese voedingsleer en legde veel wijsheid bloot.

Boeken over gezonde voeding zijn er in overvloed. Maar vrijwel zonder uitzondering zijn ze gebaseerd op de westerse visie op voeding. Er wordt gekeken naar de hoeveelheid vitaminen en andere gezonde stoffen die ons eten bevat, maar niet naar de energetische en therapeutische werking van voeding.

In de oosterse visie gaat het niet alleen om gezond eten zoals wij dat kennen. Vertering is een sleutelwoord. Ronald Riksen: "In de traditionele Chinese voedingsleer draait het erom of je lichaam de toegediende stoffen wel goed verwerkt. Als het lichaam voedsel niet kan opnemen, transformeren, gebruiken, afbreken en uitscheiden, dan is de nettowinst van 'gezond eten' helemaal niet zo groot. In de traditionele Chinese voedingsleer wordt rekening gehouden met de verwarmende en verkoelende werking van voedingsmiddelen en de interactie met bijvoorbeeld emoties, huidproblemen, pijnklachten en ziekten. Ook de relatie tussen kleur, smaak en gezondheid wordt in het boek uitgebreid belicht."

'Heel de huid' geeft een systematische beschrijving van voedingsmiddelen en hun therapeutische werking. Het boek gaat niet alleen over de huid en huidproblemen, maar beschrijft hoe voeding ons hele organisme kan verbeteren. En de huid is daar een niet onbelangrijk onderdeel van.
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 320
Auteurs: Ronald Riksen
Uitgever: Seapress
Verdere links naar "Heel de huid"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Heel de huid"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken