Bodem onder het landschap

ontdek het fundament van natuur en boerenland

Bodem onder het landschap
€ 31,50
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789075280944
  • 25 november 2006
Waarom komen de lekkerste kersen uit de Betuwe? Wie zijn de geesten uit Oegstgeest? En wat zijn...meer
Productinformatie "Bodem onder het landschap"

Waarom komen de lekkerste kersen uit de Betuwe? Wie zijn de geesten uit Oegstgeest? En wat zijn Achterhoekse klapperstenen? De nieuwe uitgave Bodem onder het landschap geeft antwoord op deze vragen, en méér! Het boek is een prachtig naslagwerk boordevol leuke weetjes, waarmee iedere liefhebber van natuur en boerenland zijn hart kan ophalen. Bodem onder het landschap is nu verkrijgbaar. Auteur is bodemonderzoeker Jan Bokhorst van het Louis Bolk Instituut en het voorwoord is van Herman Wijffels, voorzitter van Natuurmonumenten.


Sporen uit lang vervlogen tijden zijn nog altijd zichtbaar in het Nederlandse landschap. Zo liggen bij Urk stenen die met het ijs uit Scandinavië werden aangevoerd. Gletsjers stuwden delen van Nederland op tot stuwwallen, zoals de Utrechtse Heuvelrug. Maar is er ook een onzichtbaar element dat ons landschap in sterke mate bepaalt? Jazeker, de bodem!


Een duik in de bodem geeft een inspirerende kijk op het landschap


Bodem onder het landschap voert u mee langs de prachtige landschappen die Nederland rijk is. Het boek verklaart de grote verscheidenheid in natuur en landbouwgebruik aan de hand van de bodem. Verschillen worden geïllustreerd door kleurrijke foto s en sprekende voorbeelden. Waarom komen de lekkerste kersen uit de Betuwe? Wat verklaart de aanwezigheid van ijzerfabrieken langs de IJssel? Waar vindt u de meeste zangvogels? Wie zijn de geesten uit Oegstgeest en Uitgeest? En wat zijn Achterhoekse klapperstenen? Daarnaast vertelt Bodem onder het landschap hoe Nederland eruit zou zien als de natuur haar gang zou gaan. Met de handige bodemkaart en provinciewijzer voorin het boek kunt u het landschap bij u in de buurt eenvoudig zelf verklaren. Bodem onder het Landschap is een prachtig naslagwerk, waarmee iedere liefhebber van natuur en boerenland de variatie van het Nederlandse landschap kan doorgronden. Ook is dit boek een mooie aanvulling op de kennis van hen die beroepsmatig bij natuur en landbouw betrokken zijn.Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 136
Auteurs: Jan Bokhorst
Uitgever: Roodbont Publishers B.V.
Verdere links naar "Bodem onder het landschap"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Bodem onder het landschap"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken