Distributie van software

Distributie van software
€ 47,62
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789012391580
  • 23 april 2014
Vrijwel alle professionele software wordt geleverd door distributeurs, zoals value added...meer
Productinformatie "Distributie van software"
Vrijwel alle professionele software wordt geleverd door distributeurs, zoals value added resellers.

Dit handboek bevat de informatie die een praktijkjurist nodig heeft bij het beoordelen en opstellen van een distributieovereenkomst. Een distributieovereenkomst wordt bestreken door verschillende rechtsgebieden, zoals het civiele recht (overeenkomst van opdracht), het mededingingsrecht (exclusiviteit, non-concurrentie) en intellectueel eigendom (licenties). Daarnaast zijn leerstukken als opzegging, aansprakelijkheid en prijsbinding van belang. Dit handboek beschrijft de relevante rechtsgebieden en leerstukken.

Deze geheel herziene tweede druk wijkt op belangrijke onderdelen af van de eerdere druk. Ten eerste komt dat door ontwikkelingen in de jurisprudentie, zoals met betrekking tot opzegging van duurovereenkomsten voor onbepaalde tijd (HR: De Ronde Venen tegen Stedin), de toepasselijkheid van kooprecht op licentieovereenkomsten (HR: Beeldbrigade) en de doorverkoopbaarheid van software (HvJEU: usedSoft). Daarnaast is ervoor gekozen de juridische aspecten van software in een separaat hoofdstuk op te nemen, omdat de bijzonderheden van software dat rechtvaardigen. Ook zijn nieuwe hoofdstukken opgenomen over de relatie met de eindgebruiker en instructiebevoegdheid. Tot slot zijn nieuw verschenen literatuur en (lagere) rechtspraak meegenomen.

Het handboek is praktisch van aard en ook zeer bruikbaar voor juristen die zich niet dagelijks bezighouden met distributie of informatietechnologie.
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 2
Pagina's: 140
Auteurs: Polo van der Putt
Uitgever: Sdu Uitgevers
Verdere links naar "Distributie van software"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Distributie van software"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken