Handboek voor de behandeling van alcoholverslaving

de Community Reinforcement Approach

Handboek voor de behandeling van alcoholverslaving
€ 45,95
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789031352883
  • 28 december 2011
De Community Reinforcement Approach (CRA) is een in de Verenigde Staten ontwikkelde...meer
Productinformatie "Handboek voor de behandeling van alcoholverslaving"
De Community Reinforcement Approach (CRA) is een in de Verenigde Staten ontwikkelde gedragstherapeutische methode voor de behandeling van verslaving. Deze behandeling gaat uit van het gegeven dat mensen afhankelijk van middelen blijven doordat zij worden omgeven door een overmaat aan factoren die hun alcohol¿ of drugsgebruik bekrachtigen en hierbij aantrekkelijke, niet¿verslavingsgebonden alternatieven in onvoldoende mate aanwezig zijn of zelfs ontbreken. CRA heeft als doel samen met de cliënt te werken aan een vervangende, nieuwe leefstijl die meer voldoening geeft dan hun middelengebruik.

Inmiddels bestaat er ruimschoots bewijs dat CRA een effectieve behandeling voor cliënten met verslavingsproblemen vormt. Tot op heden was er geen Nederlandstalige handleiding over CRA beschikbaar. Het Handboek voor de behandeling van alcoholverslaving voorziet in deze leemte. Deze gezaghebbende handleiding voor hulpverleners beschrijft helder en in detail de klinische praktijk van CRA, de theoretische grondslag ervan, de ontwikkeling van CRA en het hiernaar verrichte onderzoek in de VS en in Europa. Voorts gaat het boek uitgebreid in op belangrijke CRA¿procedures en biedt het vele voorbeelden van praktijkgesprekken die de procedures in deze methodiek illustreren. Voor alle afzonderlijke behandelonderdelen presenteren de auteurs een stappenplan. Ook geven zij nauwgezette aanwijzingen voor het uitvoeren van assessments en de behandeling van cliënten. Aan de orde komen voorts problemen tijdens de gedragstherapie en strategieën om deze te overwinnen.

De vertaling van het oorspronkelijke, Engelstalige handboek is bewerkt door Nederlandse CRA¿deskundigen en door hen voorzien van voorbeelden voor de Nederlandse behandelsituatie. Hierdoor is de methodiek direct toepasbaar in uw dagelijkse hulpverlening.
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 249
Auteurs: R.J. Meyers
Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
Verdere links naar "Handboek voor de behandeling van alcoholverslaving"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Handboek voor de behandeling van alcoholverslaving"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken