De vader die terugkwam

€ 17,95
1-4 werkdagen

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789074274845
  • 26 april 2017
In De vader die terugkwam verbindt Hans Ulrich zijn Twents-Oostenrijkse familiegeschiedenis met...meer
Productinformatie "De vader die terugkwam"
In De vader die terugkwam verbindt Hans Ulrich zijn Twents-Oostenrijkse familiegeschiedenis met de bloedige wereldgeschiedenis van de twintigste eeuw.
Op zevenjarige leeftijd komt de Weense vader van Hans Ulrich aan in Hengelo, eerst tijdelijk om op krachten te komen, maar later wordt hij geadopteerd. Hij zal niet meer uit Hengelo vertrekken. In de Tweede Wereldoorlog moet hij onderduiken om aan de Duitse dienstplicht te ontkomen. Op het jonge leven van Hans Ulrich heeft dit allemaal grote indruk gemaakt. Maar de vader kwam terug uit de onderduik!

Met gevoel voor detail heeft Hans Ulrich zijn roman gegoten in een caleidoscopische en meanderende combinatie van fictie en non fictie, een familiegeschiedenis die zich afwisselend afspeelt in Wenen, Rusland en Twente, verweven met een lichtvoetige, luchtige en erudiete beschrijving van de wereldpolitiek.

Hans Ulrich (Hengelo, 1939) studeerde Nederlands en Geschiedenis voordat hij redacteur werd van het Utrechtsch Dagblad. Hij gaf les in Middelburg en Leiden aan de plaatselijke gymnasia. Hij ontwikkelde verschillende geschiedenislesmethoden (Bij de tijd, Memo en Geschiedenis van gisteren). In totaal zijn zes miljoen scholieren groot geworden met zijn lesboeken. Hij is 17 jaar redacteur van het blad Reflector geweest en ook werkte hij enkele jaren voor NRC Handelsblad. Hij schreef verschillende geschiedenisboeken (Twintigste eeuw in een notendop en De geschiedenis van Nederland), jeugdromans (Paolo, Leonard Da Vinci's leerling en De nieuwe wereld van William Tinker) en het sprookje Koning Vladimir. Voor Uitgeverij Verbum schreef hij Wie was Anne Frank?
www.hansulrich.nl
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 200
Auteurs: Hans Ulrich
Uitgever: Verbum, uitgeverij
Verdere links naar "De vader die terugkwam"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "De vader die terugkwam"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken