Tekstuitgave privacyverordening

met geïntegreerde overwegingen, Wbp- en Richtlijn 95/46/EG-teksten en verwijstabellen

Tekstuitgave privacyverordening
€ 55,50
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789462902602
  • 20 oktober 2017
De vigerende Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp 2001) en de Europese privacyrichtlijn...meer
Productinformatie "Tekstuitgave privacyverordening"
De vigerende Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp 2001) en de Europese privacyrichtlijn (Richtlijn 95/46/EG) worden in 2018 ingetrokken. Vanaf 25 mei 2018 gaat nieuwe regelgeving gelden, die wordt gebaseerd op de Algemene Verordening Gegevensbescherming van 24 mei 2016 (AVG).

Dit boek is een 'toolkit', vervaardigd om de professional eenvoudig te kunnen laten schakelen tussen de AVG, de Richtlijn 95/46/EG en de Wbp. Tussen de Nederlandse en de Engelse tekst. Tussen de bepalingen van de AVG en de toelichting daarop en met de meest relevante corresponderende adviezen van de Article 29 Working Party en van de Autoriteit Persoonsgegevens (beleidsregels AP).

De kern van het boek bevat een geïntegreerde presentatie van de AVG. Bij elk artikel of artikellid wordt steeds de bijbehorende toelichting (de tekst van de overwegingen uit de preambule) opgenomen. In de kantlijn wordt op overzichtelijke wijze verwezen naar de corresponderende bepalingen uit de Richtlijn 95/46/EG en de Wbp. Tevens zijn per artikel van de AVG verwijzingen opgenomen naar de meest relevante adviezen van de Article 29 Working Party en beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Naast de geïntegreerde tekst van de AVG bevat het boek:
- de gespiegelde Nederlandse en Engelse tekst van de Verordening (EU) 2016/679 (AVG);
- de gespiegelde Nederlandse en Engelse tekst van de Richtlijn 95/46/EG;
- de tekst van de Wbp;
- een overzicht van de adviezen van de Article 29 Working Party;
- een overzicht van de beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens;
- een uitgebreide AVG-verwijstabel: de tabel verwijst per artikel of artikellid van de AVG naar de corresponderende onderdelen van de toelichting op de AVG (preambules), de corresponderende bepalingen uit Richtlijn 95/46/EG en Wbp, naar de meest relevante adviezen van de Article 29 Working Party en naar de meest relevante beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens;
- een Wbp/AVG-verwijstabel;
- een trefwoordenregister.

Met deze uitgave beschikt u op overzichtelijke wijze over alle relevante wetteksten voor de eerste voorbereiding op de komst van de nieuwe privacyregelgeving.
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Uitgever: Boom Juridische Uitgevers
Verdere links naar "Tekstuitgave privacyverordening"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Tekstuitgave privacyverordening"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken