Paulus

kijken in uw lezend gezicht

Paulus
€ 27,90
Tijdelijk niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789460360527
  • 13 juli 2018
'Vijfmaal kreeg ik van de joden de veertig-min-één; driemaal ben ik met de roede gegeseld,...meer
Productinformatie "Paulus"
'Vijfmaal kreeg ik van de joden de veertig-min-één; driemaal ben ik met de roede gegeseld, éénmaal gestenigd; driemaal heb ik schipbreuk geleden (...) altijd op reis, gevaren van rivieren, van rovers, gevaren van de kant van mijn eigen volk en van de heidenen.' Wie is die man die aan de oorsprong stond van het christendom?
Eerst worden de brieven van Paulus gelezen met een zorgvuldigheid die tal van redactionele ingrepen en bewerkingen bloot legt. Teksten als de flarden van afgescheurd behang, waarmee we zicht krijgen op de verschillende lagen en flarden. Wat Vergeer meesterlijk doet is weken en tasten, kijken achter de kieren en scheuren van de teksten. Daarna worden de standpunten van Paulus aangaande de opstanding uit de dood, de Zoon van God en zijn rede te Athene zorgvuldig gelezen. In een derde deel wordt de discussie aangegaan met enkele grote kenners van de leer van Paulus. Tenslotte wordt de vermeende brief aan de Romeinen besproken en ingegaan op het proces tegen Paulus en diens graf te Rome.
Een fascinerende studie die breekt met tal van traditionele opvattingen en ruimte schept voor radicaal nieuwe inzichten.

Dr. Charles Vergeer (1947) is docent filosofie en ethiek aan de Fontys Hogescholen te Eindhoven en publicist. Van zijn hand verschenen onder meer Marcus. De man met de verminkte vingers (2010), Wanden van de werkelijkheid en Filosofie van de late oudheid (2011).

Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 360
Auteurs: Charles Vergeer
Uitgever: Uitgeverij Damon VOF
Verdere links naar "Paulus"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Paulus"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken