De steeneter

De steeneter
Dit product is momenteel niet beschikbaar!
€ 18,90
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789044509458
  • 15 januari 2008
De vondst van het levenloze lichaam van de jonge Fausto zorgt voor veel commotie in een afgelegen...meer
Productinformatie "De steeneter"
De vondst van het levenloze lichaam van de jonge Fausto zorgt voor veel commotie in een afgelegen dorpje. Is het een afrekening binnen het criminele milieu? Wordt er geleefd naar oude erecodes? Men fluistert dat het Fausto's verdiende loon is, al wil niemand zeggen waarom. Cesare is passeur, een smokkelaar van goederen en soms zelfs van mensen. Hij heeft een turbulent verleden en is na tal van omzwervingen in onder andere Frankrijk teruggekeerd naar zijn geboortedorp. Zijn schijnbare rust wordt verstoord als hij op een avond zijn hond uitlaat en het lijk van Fausto vindt.

Het onderzoek naar de moord wordt geleid door een vrouwelijke rechercheur van buiten het dorp. Ze stuit op een muur van stilzwijgen. Cesare raakt in de ban van haar charmes en wordt daardoor steeds meer betrokken bij het rechercheonderzoek. Maar is Cesare eigenlijk wel degene die hij zegt te zijn? Het ijzige zwijgen wordt uiteindelijk verbroken en zorgt voor een geheel nieuwe wending in het verhaal.

Een prachtige roman over stugge mensen, moeizame relaties en een dorp waar de sneeuw alles met een verhullend laagje bedekt. Met veel oog voor detail schildert Davide Longo een treffend portret van een kleine, geïsoleerde gemeenschap in de ruwe, bergachtige omgeving van Piemonte, op de grens van Frankrijk en Italië.

Davide Longo (Italië, 1971) werd geboren in Carmagnola (in de omgeving van Turijn), waar hij tot op de dag van vandaag woont. Longo schreef en regisseerde korte films, documentaires en reportages voor de nationale televisie- en radiozenders als Rai Sat. De documentaire Memorie dell'altoforno, werd op het Young Cinema Festival van Turijn vertoond. Zijn eerste roman, Un mattino a Irgalem ('Een ochtend in Irgalem') won zowel de Premio Grinzane Cavour als de Premio Via Po voor het beste debuut. De steeneter is bekroond met de Premio Città di Bergamo en de Premio Viadana.
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardback
Pagina's: 159
Auteurs: Davide Longo
Uitgever: De Geus
Verdere links naar "De steeneter"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "De steeneter"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken