Psychogeriatrie, een vak om van te houden

Psychogeriatrie, een vak om van te houden
€ 16,95
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789031350995
  • 25 juni 2012
Psychogeriatrie, een vak om van te houden Als men de kranten moet geloven, is het in het...meer
Productinformatie "Psychogeriatrie, een vak om van te houden"
Psychogeriatrie, een vak om van te houden
Als men de kranten moet geloven, is het in het verpleeghuis niets dan kommer en kwel. In dit boek bewijzen drieëntwintig bevloen mannen en vrouwen het tegendeel: zorg bij dementie is voor hen een ?liefde voor het leven.?
Bij de verzorging van dementerenden speelt de emotionele band tussen de verzorgende en de patiënt (en zijn of haar familie) een belangrijke rol. Mensen met dementie blijven immers lang betrokken bij wat hen overkomt, maar gaan tegelijkertijd cognitief achteruit. Deze combinatie van toenemende basiszorg met het relationele perspectief maakt de psychogeriatrie tot een vak apart. Dat blijkt ook uit de uitspraken van de geïnterviewden in dit boek. Allen zetten zich dagelijks in om goede zorg te geven aan mensen met dementie. Hun persoonlijke verhalen zijn ontroerend, hartverwarmend en aangrijpend.
In Psychogeriatrie, een vak om van te houden wordt aandacht besteed aan de gevolgen van de ziekte voor dementerenden en hun zorgverlener(s). Daarna komen vier kernthema?s uit de psychogeriatrie aan bod: afnemende wederkerigheid, het verlies van een gedeelde wereld, waarheid en waarachtigheid, en de paradox van de normaliteit. Vervolgens wordt het negatieve beeld van de psychogeriatrie besproken. Het zwaartepunt ligt in deel vier: de persoonlijke ervaringen van verzorgenden en andere hulpverleners. Zij schetsen een gevarieerd en realistisch beeld van hun dagelijkse werk en van wat hen gaande houdt in dit werkveld, dat hun hart gestolen heeft.
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 168
Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
Verdere links naar "Psychogeriatrie, een vak om van te houden"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Psychogeriatrie, een vak om van te houden"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken