Strategische diagnostiek van endocriene ziekten

een leidraad voor de praktijk

Strategische diagnostiek van endocriene ziekten
Dit artikel is momenteel niet beschikbaar!
€ 58,95
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789031343829
  • 12 oktober 2004
Momenteel ontbreekt veelal eenduidigheid in de benadering van endocrinologische...meer
Productinformatie "Strategische diagnostiek van endocriene ziekten"

Momenteel ontbreekt veelal eenduidigheid in de benadering van endocrinologische probleemstellingen. De interpretatie van laboratoriumbepalingen en functieproeven wordt vaak bemoeilijkt door onjuiste indicatiestellingen, niet-gevalideerde protocollen en het gebruik van niet-relevante referentiewaarden. Om deze redenen voorziet Strategische diagnostiek van endocriene ziekten in een behoefte. Zij biedt een verdere structurering aan de endocrinologische diagnostiek, waarbij enerzijds een einde gemaakt wordt aan veel onduidelijkheden en anderzijds aangegeven wordt met welke beperkingen nog steeds rekening moet worden gehouden.

In dit boek wordt helder uiteen gezet hoe met een strategische benadering endocrinologische probleemstellingen in een multidisciplinaire samenwerking kunnen worden geanalyseerd, rechtstreeks gericht op het stellen van een diagnose. Daarbij kent dit boekwerk de functionele tweedeling in "beslisbomen"(Deel 1) en "besluitmomenten"(Deel 2).Deel 1 beschrijft de patofysiologie, de differentiële diagnostiek en de achtergronden van de laboratoriumbepalingen.

Deel 2 geeft informatie over de praktische uitvoering van de functieproeven en over de interpretatie van de uitslagen daarvan. De toegepaste handzame benadering van endocriene probleemstellingen, waarbij naast de laboratoriumdiagnostiek andere vormen van onderzoek "strategisch" zijn geïntegreerd, verdiend reeds de aanbeveling van professionele deskundigen.Onder meer deze benaderingswijze maakt de uitgave tot een onmisbaar boekwerk voor al diegenen die klinische en/of wetenschappelijk betrokken zijn bij het analyseren van endocriene stoornissen: studenten geneeskunde, co-assistenten, arts-assistenten, huisartsen, internisten, endocrinologen, kinderartsen, gynaecologen, verpleegkundigen, analisten, laboratoriumartsen, klinisch chemici en ziekenhuisapothekers.Zowel van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie als van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Vasculaire Geneeskunde is een voorwoord opgenomen. Dit onderstreept de behoefte aan een boekwerk dat de basis kan vormen voor een landelijke richtlijn op dit gebied
Taal: Nederlands
Druk: 2
Bindwijze: Hardback
Pagina's: 177
Auteurs: A. Kooy, R.K.J. Hoorn
Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
Verdere links naar "Strategische diagnostiek van endocriene ziekten"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Strategische diagnostiek van endocriene ziekten"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken