ICT en openbaar bestuur

implicaties en uitdagingen van technologische toepassingen voor de overheid

ICT en openbaar bestuur
Dit product is momenteel niet beschikbaar!
€ 67,50
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789059312234
  • 5 februari 2015
Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) dringt door tot in de haarvaten van het openbaar...meer
Productinformatie "ICT en openbaar bestuur"
Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) dringt door tot in de haarvaten van het openbaar bestuur. Een steeds verdere informatisering van een groot aantal primaire processen binnen de overheid - zoals de ontwikkeling, uitvoering en handhaving van beleid - is hiervan het gevolg. De huidige inzet van ICT lijkt hiermee vergaande consequenties te hebben voor de inrichting en het functioneren van overheidsorganisaties. Omdat ook hun omgeving niet ontkomt aan de explosieve toename van ICT moeten overheidsorganisaties zich bovendien bewust zijn van de fundamentele implicaties voor hun positie, activiteiten en inrichting die hieruit voortvloeien.

De toepassing van ICT in en om het openbaar bestuur leidt tot de vraag wat de aard van bovenstaande veranderingen is en welke betekenis we eraan moeten toekennen. De bundel ICT en Openbaar Bestuur bevat dertig bijdragen die deze vraag op systematische wijze beantwoorden. Vanuit verschillende bestuurskundige thematieken en aspecten nemen de artikelen de betekenis van ICT voor de overheid onder de loep.

Het boek is opgebouwd uit zes delen: de informatiesamenleving; sturing en beleid; organisatie; politiek en democratie; juridische aspecten; dilemma's en perspectieven. ICT en Openbaar Bestuur biedt zo een omvangrijk en gedegen overzicht van theorie en praktijk voor ieder die interesse heeft in de betekenis van ICT voor de overheid.
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 784
Uitgever: Boom Lemma uitgevers
Verdere links naar "ICT en openbaar bestuur"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "ICT en openbaar bestuur"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken