Vroedkunde

normalen baring en kraambed

€ 41,10
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789044128901
  • 16 augustus 2016
Over het boek: Dit boek geldt al enige tijd als het basisboek voor de verloskundige praktijk. Het...meer
Productinformatie "Vroedkunde"
Over het boek:
Dit boek geldt al enige tijd als het basisboek voor de verloskundige praktijk. Het beschrijft hoe de normale baring en het normale kraambed begeleid kunnen worden. De klinische praktijk van de vroedvrouw staat hierbij centraal, met een overzicht van de benodigde theoretische kennis, vaardigheden en beroepsattitudes. Het boek richt zich in het bijzonder tot studenten in de opleiding bachelor vroedkunde maar ook tot alle anderen die begaan zijn met de zorg voor de barende vrouw en de kraamvrouw.

In deze editie heeft Annick Bogaerts dit basiswerk aan een grondige herziening onderworpen, waarbij een aantal inzichten aangepast en bijgewerkt zijn. Ook een aantal nieuwe thema's krijgen aandacht, zoals de bekkenbodemspieren, de hormonen die van belang zijn bij (het begin van) de arbeid, het nut van een episiotomie en damsteun, houdingen van de moeder tijdens de arbeid en bevalling enz. Ook de begeleiding van de normale baring en het kraambed, inclusief het borstvoedingsbeleid, is geactualiseerd. Geheel nieuw is een inleidend hoofdstuk over zorgmodellen en gezond gedrag van de vrouw als voorbereiding op de baring en het kraambed.

Deze uitgave is de door Annick Bogaerts herziene en vermeerderde druk van: F. Gooris & L. Geerdens, Normale baring en kraambed. Leerboek voor de verloskundige praktijk.

Over de auteur(s):
Annick Bogaerts, vroedvrouw en master in de medischsociale wetenschappen, is lector aan de Opleiding Vroedkunde Limburg in Hasselt. Lisette Geerdens en Francine Gooris zijn de voormalige opleidingscoördinatoren van de opleidingen Vroedkunde, respectievelijk van de Provinciale Hogeschool Limburg in Hasselt en de Arteveldehogeschool in Gent.
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 3
Pagina's: 490
Auteurs: Annick Bogaerts, Francine Gooris, Lisette Geerdens
Uitgever: Maklu, Uitgever
Verdere links naar "Vroedkunde"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Vroedkunde"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken