Meten en veranderen

instrumenten bij het nieuwe organiseren

€ 43,65
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789033488238
  • 27 februari 2014
Het tijdperk van het Nieuwe Organiseren lijkt eindelijk aangebroken. Een beweging ontstaat die...meer
Productinformatie "Meten en veranderen"
Het tijdperk van het Nieuwe Organiseren lijkt eindelijk aangebroken. Een beweging ontstaat die een zelden gezien enthousiasme over organisatievraagstukken (en vooral -oplossingen) oproept. Een ongemeen boeiende dialoog binnen een divers genootschap van belanghebbenden is aan de gang. Managers, werknemersvertegenwoordigers, consultants en actoren uit het middenveld - zonder onderscheid van sectoren - vinden elkaar plots.

De organisatievernieuwers op het terrein signaleren echter een belangrijke nood. Er is behoefte aan instrumenten om de beloftes waar te kunnen maken. Maar hoe begin je daaraan? Hoe kan je iedereen overtuigen? Wat is de Return on Investment? Wat zijn de verschillende mogelijke scenario's? Hoe beweeg je van vandaag naar morgen? Het is slechts een greep uit de vele vragen die de auteurs van dit instrumentenboek voortdurend te horen krijgen. Vertrekkende van wetenschappelijke inzichten ter zake, hebben de auteurs een instrumentenverzameling ontwikkeld die moet bijdragen tot evidence based change. Organisatieverandering gebaseerd op wetenschappelijke inzichten enerzijds en wetenschappelijke vooruitgang op basis van de praktijkervaringen anderzijds. Dat is de innovatieve ambitie. Het is een instrumentenverzameling die de procesfl ow volgt van een project van organisatievernieuwing. Het begint bij het intakeof prospectiegesprek. Instrumenten om de organisatie te scannen volgen.

Met online materiaal

GEERT VAN HOOTEGEM is professor aan het Centrum voor Sociologisch Onderzoek (CESO), KU Leuven en doceert er arbeidsen organisatiesociologie en veranderingsmanagement. Hij is de oprichter van Flanders Synergy.

RIK HUYS is doctor in de Sociale wetenschappen en is als senior researcher verbonden aan het CESO, KU Leuven.
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 208
Auteurs: Geert Van Hootegem, Guido Maes, Rik Huys
Uitgever: Acco uitgeverij
Verdere links naar "Meten en veranderen"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Meten en veranderen"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken