Hé reclassering!

Een tijdsbeeld

Hé reclassering!
€ 26,00
1-2 werkdagen

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789088508059
  • 3 mei 2018
Een reclasseringswerker heeft te maken met een bont gezelschap mensen dat met politie en justitie...meer
Productinformatie "Hé reclassering!"
Een reclasseringswerker heeft te maken met een bont gezelschap mensen dat met politie en justitie in aanraking is gekomen. Het gaat om mensen die verdacht of veroordeeld zijn voor een strafbaar feit. Delicten die gaan van winkeldiefstal tot moord en van huiselijk geweld tot een gewelddadige overval. De reclassering pendelt tussen advies, hulp en controle op straffen.

De afgelopen decennia volgen diverse ontwikkelingen in het reclasseringswerk elkaar in hoog tempo op. Van een ‘zachte’ procesmatige benadering naar productgericht en methodisch werken en meer aandacht voor recidivevermindering. Op dit moment maakt sturing van bovenaf plaats voor meer eigen verantwoordelijkheid. De focus ligt op ‘betekenisvol reclasseren’ met de ene keer het accent meer op hulp, de andere keer meer op controle. In Hé reclassering is het allemaal te lezen.

Hé reclassering - met kleurrijke hoofdrolspelers - is vlot en met humor geschreven en geïllustreerd met prachtige tekeningen. Het is niet alleen informatief maar ook inspirerend voor beginnend reclasseringswerkers, professionals die samenwerken met de reclassering en studenten sociale studies, juridische dienstverlening en recht.

Marie José van der Linden is schrijver, tekenaar en reclasseringswerker en zette haar jarenlange ervaring om in woord en beeld. Medeauteur Marie-José Geenen is bij de Hogeschool Utrecht werkzaam als onderzoeker bij het lectoraat Werken in Justitieel Kader.
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardback
Pagina's: 128
Auteurs: Marie-José Geenen, Marie José van der Linden
Uitgever: SWP, Uitgeverij B.V.
Verdere links naar "Hé reclassering!"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Hé reclassering!"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken