De ramp

een reconstructie van de watersnood van 1953

De ramp
Dit artikel is momenteel niet beschikbaar!
€ 19,99
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789046704073
  • 11 januari 2013
In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 werd Nederland door een van de grootste...meer
Productinformatie "De ramp"
In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 werd Nederland door een van de grootste natuurrampen uit zijn geschiedenis getroffen. Een springvloed zette Zeeland, een deel van Noord-Brabant en Zuid-Holland onder water. 1836 mensen en tienduizenden dieren verdronken, 4500 huizen en gebouwen werden verwoest en 200 000 hectare grond kwam onder water te staan.
In De ramp gaat Kees Slager in op de oorzaken en de gevolgen van de tragedie. Hiervoor deed hij uitvoerig onderzoek in archieven en sprak hij met ruim 250 ooggetuigen. Zo is een aangrijpend en onthullend verslag ontstaan van wat er zich in die noodlottige dagen in de winter van 1953 van uur tot uur en van plaats tot plaats heeft afgespeeld. Verder onthult hij niet eerder gepubliceerde feiten over vergeefse waarschuwingen tegen de te zwakke zeewering, verwaarloosde dijken en slecht toegeruste hulporganisaties.
Kees Slager (1938) werkte als journalist voor Het Vrije Volk, de vara en de vpro. Hij publiceerde een aantal boeken gebaseerd op overlevering, zoals over het leven van landarbeiders en over de hongerwinter. Eerder verscheen van zijn hand het succesvolle Het geheim van Oss. Een geschiedenis van de sp.
\"Een indrukwekkend oral history-boek.\" de Volkskrant
\"Slager schrijft in een ongelofelijk spannende filmische stijl, met zinnen die zich door hun kracht en inhoud nauwelijks binnen de leestekens laat houden ? geen boek is in één adem uit te lezen, maar bij De ramp lijkt het maar vier of hooguit vijf happen lucht te kosten.\" Haagsche Couran
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 560
Druk: 9
Auteurs: Kees Slager
Uitgever: Olympus
Verdere links naar "De ramp"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "De ramp"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken