Verankerd vakmanschap

50 jaar Rotterdamse Academie van Bouwkunst

€ 29,95
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789462083059
  • 22 juni 2016
Verankerd Vakmanschap - 50 jaar Rotterdamse Academie van Bouwkunst belicht de geschiedenis van de...meer
Productinformatie "Verankerd vakmanschap"
Verankerd Vakmanschap - 50 jaar Rotterdamse Academie van Bouwkunst belicht de geschiedenis van de enige architectuuropleiding van dé architectuurstad van Nederland. In dit boek wordt uitgebreid ingegaan op de visie op de vakgebieden architectuur en stedenbouw, die de Academie in die vijftig jaar heeft ontwikkeld. Een visie die zich het best laat samenvatten als 'verankerd vakmanschap'.
De ingrediënten van dit vakmanschap worden in dit boek aan een kritische beschouwing onderworpen, vooral ook om in gesprek te gaan ever de relevantie van dit vakmanschap voor de toekomst van architectuur en stedenbouw 'en van het onderwijs daarover.


Het boek is opgebouwd uit verschillende componenten die de lezer steeds op een andere manier meenemen door de geschiedenis. In een aantal essays wordt dieper ingegaan op de specifieke methodiek van het academieonderwijs, op de combinatie van studie en praktijk, op de grote onderzoeksprojecten en op de relatie tussen school en stad. Interviews met studenten, alumni en prominente Rotterdammers bieden een meer persoonlijke blik op de Academie. En bovenal wordt het werk van alumni getoond, een rijk gevarieeerd beeld van ontwerpen voor gebouwen en gebieden verspreid over de hele wereld, maar vooral ook in Rotterdam
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 176
Uitgever: nai010 uitgevers/publishers
Verdere links naar "Verankerd vakmanschap"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Verankerd vakmanschap"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken