Lokaal bestuur

Lokaal bestuur
Dit artikel is momenteel niet beschikbaar!
€ 55,00
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789079564217
  • 11 augustus 2010
Lokaal bestuur is een inleiding in de ?gemeentekunde?. Het boek is bij uitstek geschikt voor het...meer
Productinformatie "Lokaal bestuur"
Lokaal bestuur is een inleiding in de ?gemeentekunde?. Het boek is bij uitstek geschikt voor het onderwijs. Elk hoofdstuk heeft leerdoelen. Steeds worden dilemma?s in het lokaal bestuur besproken. Onderwerpen zijn, onder andere: de kwaliteit van de lokale democratie, monisme en dualisme, autonomie en beleidsvrijheid, uniformiteit en keuzevrijheid, herindeling en samenwerking.

Het boek stelt de democratie op lokaal niveau centraal. Aandacht is er voor besturen op lokale schaal, bestuurlijke verhoudingen en bestuurlijke en politieke vernieuwingen. Want de dynamiek in het lokaal bestuur is onverminderd groot: interactieve beleidsvorming, veranderende verhoudingen tussen politieke en bestuurlijke actoren, decentralisatie, herindeling en wellicht reorganisatie van het binnenlands bestuur. Al deze onderwerpen komen aan bod.

Lokaal bestuur is daarmee niet alleen geschikt voor het onderwijs. Ook degenen die in het openbaar bestuur werken, kunnen er hun voordeel mee doen. Hun inzicht in de eigen omgeving zal zeker worden vergroot. Feiten, ontwikkelingen en discussies vormen de kern van het boek.
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 6
Pagina's: 265
Auteurs: Erasmus Universiteit Rotterdam, Opleiding Bestuurskunde, Linze Schaap, Universiteit van Tilburg, Tilburgse School voor Politiek en Bestuur, Wim Derksen
Uitgever: Convoy Uitgevers BV
Verdere links naar "Lokaal bestuur"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Lokaal bestuur"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken