Nieuwe poezie uit Rusland Deel 1 van 2

het gedicht als alternatieve ruimte

Nieuwe poezie uit Rusland Deel 1 van 2
€ 24,95
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789491717079
  • 29 maart 2014
Volgens Karel van het Reve zijn Russische schrijvers altijd op zoek geweest naar een eigen,...meer
Productinformatie "Nieuwe poezie uit Rusland Deel 1 van 2"
Volgens Karel van het Reve zijn Russische schrijvers altijd op zoek geweest naar een eigen, authentieke literaire taal. Van de romantici, die woorden probeerden te vinden voor de nieuwe, moderne sensibiliteit die met het Oudkerkslavisch niet kon worden uitgedrukt, tot de
futuristen, die een totaal nieuwe taal wilden creëren, en niet in de laatste plaats de Moskouse conceptualisten, die tijdens de SovjetUnie een kunst maakten die niet institutioneel verankerd kon worden - allemaal zochten ze naar een ruimte buiten de officiële kaders, of die nu ingesteld waren door de kerk, het tsaristische regime of de Sovjetmacht.

Dit boek laat een aantal moderne en contemporaine Russische dichters aan het woord die zich de taal weer toegeëigend hebben. Veel van de auteurs die aan bod komen, zijn in Nederland niet of nauwelijks bekend, terwijl ze tot de belangrijkste vertegenwoordigers van de Russische literatuur gerekend kunnen worden: de neofuturisten Ry Nikonova en Sergej Sigej, conceptualisten
als Lev Rubinstein, Vsevolod Nekrasov en Anna Altsjoek, en een drietal hedendaagse visuele dichters, Andrej Voznesenski, Andrej SenSenkov en Aleksandr Gornon. Een groot deel van hen wordt hier voor het eerst in het Nederlands ontsloten.
De teksten worden ingeleid en van commentaar voorzien door specialisten op het terrein van de Russische literatuur. Hedendaagse dichters uit Nederland en Vlaanderen reageren op hun manier op het werk van hun Russische collega's.

Nieuwe poëzie uit Rusland is een uitgave van Stichting Perdu en Leesmagazijn. Deze bundel is samengesteld door de redactie van Perdu in het kader van de vierdelige programmareeks 'Nieuwe poëzie uit Rusland'.

Samenstelling en concept: Fiep van Bodegom, Anne-Marie van der Meer en Claudia Zeller
Frank Keizer (Eindredactie).
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 102
Uitgever: Uitgeverij Leesmagazijn
Verdere links naar "Nieuwe poezie uit Rusland Deel 1 van 2"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Nieuwe poezie uit Rusland Deel 1 van 2"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken