Het Detail

Over loketten, plinten, kozijnen en alle dingen die we dagelijks zien en beroeren.

Het Detail
€ 24,90
1-4 werkdagen

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789493196704
  • 17 november 2021
Over het boek Het Detail is een boek dat ruim 30 columns over details in architectuur bundelt....meer
Productinformatie "Het Detail"
Over het boek

Het Detail is een boek dat ruim 30 columns over details in architectuur bundelt. Marjolein van Eig schreef deze rubriek van 2014-2019 voor vakblad de Architect. Het zijn vrolijke teksten waarin ze details relateert aan dagelijkse handelingen, ervaringen en herinneringen en verbindt met hedendaagse thema’s. Van alles passeert de revue: van striptekeningachtige architectuur in Rotterdam tot de geur van de deurklinken en de sauna uitstraling van houtbouw. Loketten, een detail dat we dagelijks onbewust zien, wordt onder de loep gelegd. Net als de deur die verbindt en tegelijkertijd uitsluit. En wat is te prefereren: een plat of een schuin dak?

Twee essays, van Violette Schönberger en Mark Pimlott, en het nawoord van Hans van der Heijden bieden de lezer een kader. Zij plaatsen ‘het detail’ in een wetenschappelijk, historisch en toekomstig perspectief. Elk hoofdstuk is verrijkt met een iconische tekening. De kleurrijke vormgeving prikkelt de lezer om regelmatig over één of meerdere details te lezen.

Voor wie is het boek geschreven?

De columns zijn toegankelijk en beeldend geschreven. De grafische vormgeving en de vele foto’s verrijken de tekst. Dit maakt het boek tot een architectonische snoepdoos die niet alleen geschikt voor architecten maar ook voor opdrachtgevers, studenten, adviseurs, productleveranciers en iedereen die affiniteit heeft met de gebouwde omgeving.

Over de auteur

Marjolein van Eig is architect. In 2014 richtte zij BureauVanEig op, dat met haar gerealiseerde werk in korte tijd diverse prijzen en nominaties ontving. Het bureau staat bekend om gebouwen die enerzijds genuanceerd zijn en passend in de omgeving en die tegelijkertijd verrassen en uitblinken in vorm, materiaalgebruik en detaillering. Sinds 2013 schrijft Van Eig over architectuur voor diverse media. In 2015 verscheen er een publicatie over kopgevels in woningbouwprojecten. Van Eig neemt regelmatig plaats in architectuurjury’s en is als gastdocent verbonden aan de academie van bouwkunst Rotterdam en de TU Delft.
Druk: 1
Taal: Nederlands
Pagina's: 216
Bindwijze: Hardback
Auteurs: Marjolein van Eig
Uitgever: Vakmedianet BouwCommunities B.V.
Verdere links naar "Het Detail"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Het Detail"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken