Human Interior

Human Interior
€ 29,95
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789462262898
  • 9 mei 2019
Voor de rubriek ‘Binnenkijken’ in NRC Handelsblad ging Thijs Wolzak zes jaar lang wekelijks langs...meer
Productinformatie "Human Interior"
Voor de rubriek ‘Binnenkijken’ in NRC Handelsblad ging Thijs Wolzak zes jaar lang wekelijks langs bij mensen met een bijzonder huis. Hij bekeek nauwkeurig de interieurs, luisterde naar de verhalen en bedacht hoe hij dat allemaal in één beeld kon vangen. Daarna deed hij er alles aan om de perfecte weergave te maken van de ontmoeting: van het overzicht, maar ook van het kleinste detail. Wolzak houdt zich verre van de schijnwereld van de woonglossy’s. Zijn interieurfoto’s tonen de echte wereld. Hij laat de bewoners in hun waarde, met hun bravoure, maar ook met hun tekortkomingen. Het zijn ontmoetingen, in uitzonderlijke kwaliteit gemaakt, met in het achterhoofd een veel beter podium dan de krantenpagina. Niet eerder werd in Nederland zo’n consequent uitgewerkt beeld gegeven van de veelkleurigheid van de wonende mens.

De serie biedt een intieme blik op hoe de mens grip probeert te krijgen op de wereld, en op zijn directe omgeving. Elke foto is een ontmoeting. Tijdens zijn bezoeken was Wolzak vaak sprakeloos: hij zag hoe ver mensen gaan in het construeren van hun thuis, het inrichten van hun eigen woonplek, het bouwen van hun nest. En wat voor de kijker misschien verbazingwekkend of zelfs absurd is, is voor deze bewoners heel vanzelfsprekend: de enige logische keuze. In zijn foto’s brengt Wolzak zijn verwondering over op de kijker. En die verwondering vormt de basis voor dit boek.

Het uitzonderlijke formaat van het boek in combinatie met de vormgeving van Sabine Verschueren en teksten van Arnon Grunberg en Coen Simon, maken het kijken en lezen tot een overweldigende ervaring.

Nederlands- en Engelstalig
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardback
Auteurs: Arnon Grunberg, Coen Simon, Thijs Wolzak
Uitgever: Uitgeverij Lecturis B.V.
Verdere links naar "Human Interior"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Human Interior"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken