Methode Mensendieck

Een oefentherapeutische werkwijze

Methode Mensendieck
€ 59,95
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789036821629
  • 6 september 2018
Deze methode geeft studenten van de opleiding oefentherapie Mensendieck handvatten om cliënten...meer
Productinformatie "Methode Mensendieck"
Deze methode geeft studenten van de opleiding oefentherapie Mensendieck handvatten om cliënten te helpen een gezondere levensstijl met gezonder beweeggedrag te leren handhaven of herstellen. Je leert om via een coachende, oefentherapeutische begeleidingswijze rekening te houden met motoriek, cognitie, motivatie, emotie en omgeving van een cliënt. Het uitgangspunt daarbij is een relationele mensvisie: een onlosmakelijke verbondenheid tussen mens en wereld.

Methode Mensendieck – Een oefentherapeutische werkwijze beschrijft therapeutische oefeningen didactisch én op spiergebruik- en skeletniveau. De oefeningen ondersteunen de actieve paramedische interventie die zich richt op het aanleren van gezond beweeggedrag. Naast tekst en illustraties bevat deze methode ook 96 video’s: 78 over de oefeningen en 18 over uitgangshoudingen. Vanwege de goede zoekfunctie kunnen logische verbanden worden gelegd tussen tekst en bewegend beeld.

Docenten van de opleiding Oefentherapie aan de Hogeschool van Amsterdam stelden deze methode samen. Het geheel is gebaseerd op de visie van Bess Mensendieck: 'Gezond bewegen kun je leren', vanuit de kerngedachte: 'Zelf doen, zelf zien, zelf doorvoelen, zelf oordelen'. Daarmee sluit deze editie aan bij het vernieuwde beroepsprofiel van de oefentherapeut waarin zelfmanagement een belangrijke rol speelt.
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 2
Pagina's: 248
Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
Verdere links naar "Methode Mensendieck"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Methode Mensendieck"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken