God en de moraal

een andere kijk op bijbelse ethiek

God en de moraal
€ 19,95
Tijdelijk niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789492183675
  • 5 september 2018
TROUW: 'Een smakelijk kluifje voor theologisch en filosofisch geïnteresseerde lezers die...meer
Productinformatie "God en de moraal"
TROUW: 'Een smakelijk kluifje voor theologisch en filosofisch geïnteresseerde lezers die zich eens graag op een heel ander been willen laten zetten.'

Kunnen we uit de Bijbel morele gedragsregels afleiden? En zijn die universeel en altijd geldig, en dus ook direct toepasbaar hier en nu? Nee, zegt de gerenommeerde theoloog Rochus Zuurmond. Bijbelse teksten, zoals de Tien Geboden en de Bergrede, zijn ontstaan onder andere omstandigheden dan de onze, met andere normen en waarden. Zelfs over naastenliefde dacht men anders. Dat maant tot voorzichtigheid.

De Bijbel gaat niet over wat wel en niet mag, maar over macht. Geloof stelt de vraag welke machten wij collectief en individueel vertrouwen. Zijn dat de goden van deze wereld? Of is het die vreemde, ontregelende God waarover de Bijbel verhaalt en die vaak keuzes maakt die strijdig lijken met onze politieke logica? De bijbelse teksten ondermijnen elke dominerende moraal en openen onze ogen voor het weerloze.

Prof. dr. Rochus Zuurmond (1930) is emeritus hoogleraar Bijbelse Theologie. Met God en de Moraal (over het gebod) maakt hij de klassieke trits ‘geloof-gebod-gebed’ compleet. Eerder schreef hij 'Niet te geloven' (2010), over de Apostolische geloofsbelijdenis, en 'In hemelsnaam' (2012), over het Onze Vader.

Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 184
Auteurs: Rochus Zuurmond
Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.
Verdere links naar "God en de moraal"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "God en de moraal"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken