Weerloos en zonder waarde

Moderne slavernij in al haar vormen

Weerloos en zonder waarde
€ 30,90
1-4 werkdagen

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789044137309
  • 9 april 2020
Sinds de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens lijkt het duidelijk: elke mens is vrij...meer
Productinformatie "Weerloos en zonder waarde"
Sinds de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens lijkt het duidelijk: elke mens is vrij en gelijk in waardigheid en rechten. In de realiteit blijkt dat evenwel niet voor iedereen het geval te zijn. Dit boek focust op een grote groep mensen, wereldwijd meer dan veertig miljoen, voor wie die vrijheid niet telt, de mensen die in een of andere vorm van slavernij leven. Dat we ons daar weinig bij kunnen voorstellen, wijst erop dat veel aspecten van slavernij vandaag verborgen blijven voor de doorsnee burger. Wereldwijd gaan belangrijke organisaties de uitdaging aan om slavernij uit te schakelen, maar zolang dit een lucratieve business is, is dit niet alleen een zaak van wetten en politiek. Elke burger heeft als consument te maken met slavernij, weliswaar zonder zich daarvan bewust te zijn, onder meer door de kleding die we kopen, koffie die we drinken, sieraden of elektronica die we gebruiken.

Waarover gaat het als we termen als slavernij, mensenhandel en mensensmokkel in de mond nemen en wie is daarbij betrokken? Slavernij bestaat in zeer diverse vormen, zowel met kinderen als volwassenen, waarvan dwangarbeid en seksuele uitbuiting de omvangrijkste zijn. Een uitvoerige beschrijving van alle dimensies van moderne slavernij biedt inzicht in een tamelijk onbekende wereld. We nemen ook de oorzaken onder de loep en schetsen de gevolgen van en voor de samenleving. Er gebeurt al heel wat om moderne slavernij aan te pakken. Daarom is een overzicht van wat er nodig is en wat er nog moet en kan gebeuren verhelderend om een hoopvol perspectief aan te reiken, niet enkel voor beleidsmakers maar ook voor de burger als consument.

Guido Cuyvers studeerde aan de KU Leuven criminologie, familiale en seksuologische wetenschappen en filosofie. Na een loopbaan in het hoger onderwijs als docent, onderzoeker en departementshoofd, engageert hij zich in het middenveld, bij het ouderenbeleid en het onderzoek naar de positie van ouderen in de samenleving. Als auteur publiceert hij uitvoerig over allerlei maatschappelijke thema's.
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 300
Auteurs: Guido Cuyvers
Uitgever: Maklu, Uitgever
Verdere links naar "Weerloos en zonder waarde"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Weerloos en zonder waarde"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken