Altijd roomboter

Altijd roomboter
€ 15,00
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789025440640
  • 22 februari 2013
In Altijd roomboter schetst Nelleke Noordervliet het leven van haar overgrootmoeder Engelbertha...meer
Productinformatie "Altijd roomboter"
In Altijd roomboter schetst Nelleke Noordervliet het leven van haar overgrootmoeder Engelbertha Teljeur-Wiggelaar, die ze zelf nog gekend heeft. Engelbertha overleed op 97-jarige leeftijd, bij de pinken en vinnig. Sommige dingen waren bekend: haar oudste dochter werd verwekt door een heer van stand. En Abraham Teljeur, een jonge zilversmid, ontfermde zich over de ongehuwde moeder. Andere dingen zocht Noordervliet op in archieven en bibliotheken. Naar veel moest ze raden. Wat veranderde er in dat lange leven? In Nederland. Voor vrouwen. Voor arbeiders. Hoe worden familieverhalen overgeleverd? En familietrekken?
In een mengeling van memoire, geschiedschrijving, fictie en essay komt het portret van `ouwe oma Teljeur en haar nageslacht tot leven en trekt Noordervliet de lijnen naar de tijdgenoten en naar de lateren.

Nelleke Noordervliet schrijft romans, essays, geschiedenis, verhalen en columns. Onlangs is haar negende roman 'Vrij man' verschenen.

`Een fascinerende mengeling van non-fictie en fictie. Altijd roomboter zit vol aangrijpende details. Het zijn mooie hoofdstukken in een boek dat een indrukwekkend beeld geeft van de Nederlandse onderklasse rond 1900. NRC Handelsblad

`Een aanstekelijke verheviging van de werkelijkheid. [...] Een onderhoudend, nu en dan aangrijpend persoonlijk document met sociaal-historische meerwaarde. de Volkskrant

`Interessant en zelfs meeslepend en de moeite meer dan waard. Opzij
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 208
Druk: 14
Auteurs: Nelleke Noordervliet
Uitgever: Atlas Contact
Verdere links naar "Altijd roomboter"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Altijd roomboter"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken