Rhythm and Rhyme

91 songs van Bintangs frontman Frank Kraaijeveld

Rhythm and Rhyme
€ 28,50
1-4 werkdagen

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789062658121
  • 5 april 2013
In 2011 vierden de Bintangs hun 50-jarig bestaan als oudste en hardste rockband van Nederland en...meer
Productinformatie "Rhythm and Rhyme"
In 2011 vierden de Bintangs hun 50-jarig bestaan als oudste en hardste rockband van Nederland en verscheen hun geschiedenis in Fifty-Fifty.

Rhythm & Rhyme vertelt het verhaal van de Bintangs op een ándere manier en zoomt in op Frank Kraaijeveld die de band met o.a. zijn broer Arty begon. Een relatieve laatbloeier, noemt Frank Kraaijeveld zichzelf. Hij was 33 toen hij zijn eerste song schreef. Het was de chemie tussen ritme en rijm die hem meteen bij de strot greep en nooit meer heeft losgelaten. Het ritme dicteerde de lengte van de zin, het rijm bepaalde de inhoud, gaf aan waar het verhaal heen ging: 91 songs, bizar, een kreet, passievol, of mierzoet - elke song heeft zijn eigen spirit. Bij elke songtekst vertelt een vingerhoedverhaal over de totstandkoming en geeft een discografie de harde feiten.

Rhythm & Rhyme laat Frank Kraaijeveld zien als singer-songwriter, prachtig geportretteerd door fotograaf (en zoon) Remko Kraaijeveld, én hóren.
De bijgevoegde cd Oertrax (exclusief in dit boek) telt maar liefst 21 nummers (duur 72:26), waarvan het merendeel als demo's werd opgenomen tussen 1979 en 1986, thuis bij Harry Schierbeek of Jan Paul van der Meij of in oefenruimtes, meestal met naast Frank Kraaijeveld maar één extra muzikant (o.a. Harry Schierbeek, Japie Castricum, Burt van der Meij), in het begin gewoon op een cassetterecorder, soms met overdubs. De laatste 5 nummers van de cd (Frank Kraaijeveld met Marco Nicola) zijn opgenomen in 2012.

Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardback
Pagina's: 128
Auteurs: Frank Kraaijeveld
Uitgever: Knipscheer, Uitgeverij In de
Verdere links naar "Rhythm and Rhyme"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Rhythm and Rhyme"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken