Wildgroei

overbevolking en de ontwrichting van milieu en samenleving

Wildgroei
€ 24,50
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789077478509
  • 6 april 2013
Na een lange geschiedenis van consumptie raken we door onze grondstoffen heen, terwijl de wereld...meer
Productinformatie "Wildgroei"
Na een lange geschiedenis van consumptie raken we door onze grondstoffen heen, terwijl de wereld verstikt raakt in allerlei afval. Met een mogelijke ontwrichting van samenlevingen tot gevolg.

In Wildgroei, de vertaling van Wasted World, geeft Professor Rob Hengeveld een integrale visie op de huidige mondiale ontwikkelingen. Glashelder toont hij de lezer dat het aanpakken van individuele problemen onmogelijk kan werken zolang hun oorzaak niet wordt aangepakt: onze onstuimige bevolkingsgroei die gepaard gaat met toenemende persoonlijke verlangens.

Dit boek beschrijft het volledige proces van gebruik, verspilling en recycling van energie, materiële hulpbronnen en ruimte. Het gaat over de manier waarop wij ons milieu vernietigen en hoeveel tijd er nog rest om daar iets tegen te doen. Uit zijn betoog spreken een diepe liefde voor onze planeet met alles wat daarop leeft en een groot respect voor wat de mens heeft bereikt.

Overzichtelijk, objectief, diepgaand en meeslepend, maar ook confronterend, alarmerend en emotionerend. Dit is een boek dat iedereen zou moeten lezen om meer inzicht te krijgen in de processen die gaande zijn in onze wereld en de prijs die we daarvoor moeten betalen.

"Als je maar een boek leest over de wortels van onze hachelijke milieusituatie, zorg dan dat het dit boek is." - Dan Simberloff, Universiteit van Tennessee
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 352
Auteurs: Rob Hengeveld
Uitgever: Zwerk
Verdere links naar "Wildgroei"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Wildgroei"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken