Charlatans

Charlatans
€ 22,50
1-4 werkdagen

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789044637489
  • 28 juni 2021
Thuiskomen. Vijftien jaar na haar vertrek wil Norah de Klerk niets liever. In het idyllische...meer
Productinformatie "Charlatans"
Thuiskomen. Vijftien jaar na haar vertrek wil Norah de Klerk niets liever. In het idyllische Stokerdam runt haar familie sinds jaar en dag een succesvol hotel in de volkswijk Lefshaven. In haar geboortestad lijkt de tijd stil te staan. Je kunt er nog werkelijk onbereikbaar zijn, en de burgers leven met elkaar in harmonie.

Maar van het Stokerdam uit haar herinneringen is weinig over, ontdekt Norah al vlug. De harmonie wordt in stand gehouden door het Bureau Corrigerende Dienstverlening (‘Uw bestwil is ons belang’), dat moreel gedrag afdwingt met het SamenlevingsContract. Lefshaven en het hotel zijn in verval en een sluimerende onrust verscheurt de stad. Norahs neef Gabriel, raadslid in de stad, drukt haar op het hart op te passen voor de charlatans van Lefshaven en haar intenties zuiver te houden. Maar als haar voortvluchtige neef Lorenzo haar inleidt in de geheime cultuur van de illusionisten, zwervers en zwendelaars in de wijk, ziet ze dat dat zo simpel nog niet is. Ze wordt gedwongen te kiezen tussen orde en chaos, aanpassen of ontsnappen, de maatschappij en het individu, tussen de regel en de uitzondering.
In een tijd waarin nationale grenzen en culturele politiek volop ter discussie worden gesteld kan een roman niet actueler zijn dan Charlatans. De avonturenroman gaat over de morele dilemma’s van burgerschap, stelt de vraag wat een thuis je waard mag zijn, en zit propvol bonte personages die altijd nog wel een overlevingstruc achter de hand hebben.


Daphne Huisden (1988) debuteerde eind 2010 met de roman Alles is altijd fictie, die genomineerd werd voor de Academica Literatuurprijs en die door Wim Brands werd opgenomen in de bloemlezing De Nederlandse literatuur van de 21ste eeuw. In 2013 verscheen haar tweede boek, Dit blijft tussen ons, dat werd genomineerd voor de Halewijnprijs. Ze woont en werkt in Rotterdam.


Over Dit blijft tussen ons:


‘Ze schrijft in smeuïg barokke, maar ook volstrekt heldere zinnen. Ze schrijft even gemakkelijk de spierballentaal van jonge haantjes als de kappersmonologen van dommige huisvrouwen, en het taalregister van het eenzame jongetje gebruikt ze even overtuigend als dat van de paranoïde Simon met een verrekijker. Huisden kan veel.’

NRC Handelsblad


Over Alles is altijd fictie:


‘Een filosofische inburgeringscursus, dat is de ijzersterke debuutroman van Daphne Huisden. (…) Het moge dan niet meevallen iemand te worden, deze schrijfster is het al, op haar 22ste. (…) Deze debuutroman overrompelt door de zelfbewustheid van de auteur.’

Arjan Peters, De Volkskrant ****


‘Onbetwist het mooiste debuut van het afgelopen jaar!’

Wim Brands


‘Knallend debuut.’

Cosmopolitan
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 224
Auteurs: Daphne Huisden
Uitgever: Prometheus
Verdere links naar "Charlatans"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Charlatans"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken