Vlinder & Slak

Vlinder krijgt een huis - Slak krijgt vleugels

Vlinder & Slak
€ 17,45
1-4 werkdagen

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789081260763
  • 17 januari 2015
Een prentenboek dat kinderen inspireert elkaar te begrijpen en te helpen, tot rust te komen bij...meer
Productinformatie "Vlinder & Slak"
Een prentenboek dat kinderen inspireert elkaar te begrijpen en te helpen, tot rust te komen bij zichzelf én de wijde wereld in te gaan. Een boek dat de innerlijke belevingswereld van kinderen een stem geeft, waardoor zij zichzelf herkennen en leren accepteren.

‘’Dit boek is behalve leuk en leerzaam ook behulpzaam voor ouders en professionals. Het nodigt uit om met kinderen in gesprek te gaan over thema’s als: zijn wie je bent, van elkaar leren, doorzetten, erop uit durven gaan en tot rust komen. Elk kind haalt eruit wat het nodig heeft.’’ Tischa Neve, opvoedkundige en psychologe, bekend van columns, boeken en tv.


De twee verhalen in Vlinder & Slak

Ontmoet Vlinder in 'Vlinder vindt een huis'
Vlinder zwiert door de wijde wereld, fladderend van bloem naar bloem. Toch verlangt ze ook weleens naar rust, vooral als ze zich ‘heen-en-werig’ voelt. Heeft Slak misschien een idee? Hij is altijd zo rustig…, dat wil Vlinder ook! Vlinder leert van Slak hoe zij tot rust kan komen bij zichzelf, iets dat elk kind zou moeten leren!

Ontmoet Slak in 'Slak krijgt vleugels'
Slak is innig tevreden met zijn huis op zijn rug en de grond onder zich. En toch…, soms droomt hij van de wijde wereld. Hoe zou het zijn tussen de wolken, in de blauwe hemel? Zou Vlinder hem misschien kunnen helpen? De introverte, wat bedachtzame Slak leert van Vlinder hoe hij zijn grenzen opzoekt en zijn hart kan volgen, gewoon door te doen waar hij zin in heeft.

Doelgroep: voor kinderen tussen de 4 en 8 en hun ouders, (spel)therapeuten, kindercoaches en kinderyogadocenten en leerkrachten die graag op een positieve manier en vanuit verbinding met kinderen omgaan.

In dit vrolijke verhaal herkennen kinderen spelenderwijs de ‘vlinder’ of ‘slak’ in zichzelf: de wat onrustige, creatieve en dappere Vlinder en de meer introverte, bedachtzame Slak die diep kan mijmeren en reflecteren. Waar Slak langzaam gaat en zich altijd ontspannen en ‘thuis’ voelt, snelt Vlinder hem voorbij.
Vlinder herinnert kinderen aan het blije, vrije gevoel dat je hebt als je de wereld ontdekt, je hart volgt en je verbindt met anderen. En waar Slak zich altijd veilig voelt in zijn eigen huis, is voor Vlinder de wereld soms te groot en gevaarlijk.

De beiden vrienden beleven allebei op hun eigen manier een uniek avontuur, waarin ze hun eigen grenzen tegenkomen. En dan blijken ze over talenten te beschikken waar de ander veel van kan leren. Hoe mooi is het eigenlijk wel niet om Jou te zijn?!


Ervaringen met het boek


'Het mooie is dat je door dit boek niet meer denkt in labels als ADHD, autisme of alles ertussen in. Het mooie is dat je kinderen een beeld geeft waar ze zich positief aan kunnen spiegelen. Je hoeft ze maar te herinneren aan 'even slak-tijd' en ze voelen zich al rustiger worden.' (Kindertherapeute)

In een tijd waarin ouders en kinderen een drukbezet leven leiden, is Slak-tijd meer dan ooit nodig! (Marina Lanting, 25-jaar boekverkoper)

Wat is er nou mooier om dit boek te delen met mijn leerlingen in groep 8? Hen staat een nieuwe fase in hun leven te wachten: de middelbare school. Ik wil ze graag vertellen over hoe fijn die fase kan zijn; nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe dingen leren en ontdekken. Echt als Vlinder de wereld in gaan. Maar ik wil ze ook vertellen dat ze soms best onzeker kunnen zijn over zichzelf en de wereld om hen heen. Dat de drukte in hun hoofd en daarbuiten soms overweldigend kan zijn. Hoe fijn is het om dan te weten dat ze altijd de mogeljjkheid hebben om naar een rustig plekje in zichzelf te gaan, net als Vlinder? Waar ze even op adem kunnen komen en de stem van hun hart weer kunnen horen. Met die boodschap zou ik mijn leerlingen op weg willen sturen. Dit boek helpt mij hierbij." (Leerkracht Marieke Peeters)
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardback
Pagina's: 36
Auteurs: Wendy Traa
Uitgever: Nabij Producties
Verdere links naar "Vlinder & Slak"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Vlinder & Slak"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken