Ontdek lectio divina

Ontdek lectio divina
€ 14,95
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789076596082
  • 18 januari 2014
Lectio divina staat weer volop in de belangstelling. Het is een geestelijke manier van...meer
Productinformatie "Ontdek lectio divina"
Lectio divina staat weer volop in de belangstelling. Het is een geestelijke manier van bijbellezen die gericht is op de ontmoeting met God in zijn Woord. De praktijk gaat terug op een aloude kloostertraditie, maar ook de Reformator Luther was overtuigd van de grote waarde ervan. Hoewel lectio divina vele vormen kent, belichten de auteurs vijf elementen: lezen, mediteren, bidden, contempleren en handelen. Wanneer we mediteren, 'herkauwen' we aandachtig de gelezen passage en letten hierbij op gedachten en vragen die in ons opkomen. We zetten de woorden die we lezen om in gebed en komen tot rust in Gods aanwezigheid tijdens momenten van contemplatie. We handelen niet alleen naar Gods Woord door zijn leefregels toe te passen, maar ook door zijn woorden van vergeving en bemoediging te ontvangen.
Lectio divina verandert het bijbellezen in een intiem gesprek met onze Vader. Alleen wanneer wij ons regelmatig open stellen voor dit gesprek, zullen wij bloeien als een boom geplant aan stromend water.

"In dit boek worden de verschillende elementen van de lectio divina op een heldere en liefdevolle manier beschreven, met gebruikmaking van heel veel wijsheid uit de volle breedte van de christelijke traditie" Jos Douma (predikant en auteur)

"Lectio Divina gaat over ontdekken. We ontdekken hoe geweldig en genadig God is, maar ook wie we zelf zijn en hoe onze ervaringen het lezen van de bijbel beïnvloeden.
Dit boek daagt je uit om de bijbel opnieuw te leren lezen. Van harte aanbevolen!" Ernst Haagsman en Lucas Boersma (organisatoren Navigator stilteweekenden)
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 152
Auteurs: Evan B. Howard, James C. Wilhoit
Uitgever: Navigator Boeken
Verdere links naar "Ontdek lectio divina"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Ontdek lectio divina"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken