Archaeological footwear

development of shoe patterns and styles from prehistory till the 1600's

Archaeological footwear
€ 59,50
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789089321176
  • 5 november 2014
De kennis om een patroon te maken voor schoenen was het best bewaarde geheim, dat werd...meer
Productinformatie "Archaeological footwear"
De kennis om een patroon te maken voor schoenen was het best bewaarde geheim, dat werd doorgegeven van meester op leerling, zonder dat het ooit op papier werd gezet. Nu, na 20 jaar van onderzoek zijn de principes van het maken van antieke schoen patronen herontdekt. Marquita Volken gebruikt de praktische kennis en onderzoekstechnieken die ontwikkeld zijn door Olaf Goubitz in combinatie met de methoden die zijn ontworpen door Carol van Driel-Murray en Willy Groenman-van Waateringe om de 17 basis typen van snijpatronen voor archeologisch lederen schoeisel te identificeren. Meer dan 400 schoen ontwerpen zijn geïdentificeerd en worden gepresenteerd in een chronologisch kader dat niet alleen de Prehistorie omvat maar ook de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de vroeg moderne tijd.

Deze uitgebreide gids voor Europees archeologische schoeisel is rijk geïllustreerd met tekeningen en foto's van archeologisch schoeisel en reconstructies van schoenen. Een catalogus toont elk bekend schoentype tezamen met het snijpatroon, een beknopte beschrijving en een zo volledig mogelijke lijst van gepubliceerde voorbeelden. Het boek omvat eveneens een korte geschiedenis van de calceologie, de studie van leder, fundamentele onderzoek methoden en een overzicht van de zool/bovenleer constructies voor archeologische lederen schoenen.

Over de auteur:
Marquita Volken heeft academische titels in filosofie, kunstgeschiedenis en een doctoraat in archeologie. Ze is de auteur en co-auteur van meer dan 70 artikels en bijdragen voor publicaties op het gebied van lederen vondsten van Zwitserland, Nederland, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk.


After 20 years of research, the principles for making ancient shoe patterns have been rediscovered. The knowledge of how to make a shoe pattern was certainly the ancient shoemaker's most closely guarded secret, passed from master to apprentice but never written down.

Now, this comprehensive guide to European archaeological footwear will soon be published. It is richly illustrated with drawings and photographs of archaeological leather shoe finds and shoe reconstructions.

A catalogue presents each named shoe style along with the cutting patterns used, a concise description and a full list of the published examples. The volume also includes a short history of calceological studies, case studies, the fundamental research methods and an overview of shoe sole/upper constructions for archaeological leather shoes.
Druk: 1
Taal: Engels
Bindwijze: Hardback
Pagina's: 428
Auteurs: Marquita Volken
Uitgever: Spa uitgevers B.V.
Verdere links naar "Archaeological footwear"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Archaeological footwear"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken