Hoi, ik ben een lijn

De wonderbaarlijke architectuurverzameling van Het Nieuwe Instituut

Hoi, ik ben een lijn
€ 17,50
1-4 werkdagen

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789047625711
  • 19 oktober 2018
In september 2018 verschijnen er twee spectaculaire boeken, gemaakt vóor kinderen die...meer
Productinformatie "Hoi, ik ben een lijn"
In september 2018 verschijnen er twee spectaculaire boeken, gemaakt vóor kinderen die nieuwsgierig zijn naar de ontworpen wereld om hen heen. Het Nieuwe Instituut maakte op basis van de schatten uit hun collectie een boek waarin kinderen leren dat bijna alles om hen heen door iemand is vormgegeven. Elke architect begint met het tekenen van 1 lijn, die kan uitgroeien tot een vierkant, een huis, een straat, een wijk tot een wereldstad. Als Je architect bent kun jij bepalen hoe mensen wonen, werken of winkelen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Stel dat jij een gebouw zou moeten ontwerpen, hoe zou jij dan beginnen? Waarschijnlijk met een schets of tekening, toch? Dus laat je inspireren, bekijk dit boek en ga vervolgens zelf aan de slag: met het doeboek!

Het Neuwe Instituut beheert ongeveer 700 archieven en verzamelingen van Nederlandse architecten, stedenbouwkundigen, beroepsverenigingen en opleidingen met in totaal 4.000.000 documenten.
De collectie is een van de grootste van Nederland en behoort ook wereldwijd tot de grootste collecties op het terrein van de architectuur.

Naast museale tekeningen bevatten deze archieven schetsen en voorontwerpen, werktekeningen, zakelijke en persoonlijke correspondentie, foto's, maquettes, affiches en verzamelde knipsels en tijdschriftartikelen van Cuypers, Berlage, De Klerk, Van Eesteren, Rietveld en Duiker tot Bakema, Hertzberger, Koolhaas en het bureau MVRDV.

Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardback
Pagina's: 96
Auteurs: Behrang Mousavi, Jan Paul Schutten
Uitgever: Rubinstein Publishing BV
Verdere links naar "Hoi, ik ben een lijn"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Hoi, ik ben een lijn"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken