Colard Mansion

Incunabula, Prints and Manuscripts in Medieval Bruges

Colard Mansion
€ 39,00
1-4 werkdagen

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789461614391
  • 12 maart 2018
In de vijftiende eeuw is Brugge een kosmopolitische en dynamische stad, bekend om zijn...meer
Productinformatie "Colard Mansion"
In de vijftiende eeuw is Brugge een kosmopolitische en dynamische stad, bekend om zijn boekenproductie. Luxeboeken nemen een centrale plaats in in de internationale handel en de Bourgondische cultuur.
Midden in die boekenwereld staat Colard Mansion, producent van luxeboeken. Aanvankelijk is Mansion de man van fraaie manuscripten, maar al snel legt hij zich toe op het gloednieuwe medium van het gedrukte boek. Mansion drukt de meest schitterende wiegendrukken of incunabelen van zijn tijd, in een ongeziene typografie en heel bijzonder geïllustreerd. Hij drukt vooral Franse teksten die nooit eerder werden uitgegeven.
Die ongeziene schoonheid van Mansions gedrukte oeuvre staat centraal in de tentoonstelling en de begeleidende publicatie. De incunabelen uit de Openbare Bibliotheek Brugge en de Bibliothèque nationale de France worden aangevuld met exemplaren uit tal van bibliotheken van over de hele wereld. Nooit eerder werd zo een groot aantal wiegendrukken van Mansion samengebracht.
Colard Mansions werk verbindt traditie en vernieuwing en omvat naast drukken, handschriften en miniaturen ook prenten. Tijdens de tentoonstelling maak je kennis met de atelierpraktijken van Colard Mansion en die van kopiisten, prentmakers en andere kunstenaars.
Druk: 1
Taal: Engels
Pagina's: 240
Bindwijze: Hardback
Uitgever: Uitgeverij Snoeck
Verdere links naar "Colard Mansion"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Colard Mansion"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken