Sporen in de sneeuw

Sporen in de sneeuw
€ 18,95
1-4 werkdagen

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789491773921
  • 2 mei 2023
Sporen in de sneeuw is het laatste deel van de trilogie Tussen de rendieren geboren. Sporen in...meer
Productinformatie "Sporen in de sneeuw"
Sporen in de sneeuw is het laatste deel van de trilogie Tussen de rendieren geboren. Sporen in de sneeuw brengt de lezer terug naar het leven van de Sámi na de Grote Noordse Oorlog, met drieduizend doodgevroren soldaten in het hooggebergte van Storsylen. De grote droogte die daarop volgt, veroorzaakt armoede en hongersnood in Sàpmi. Doordat nieuwe wetten worden uitgevaardigd mogen Sámi niet meer op groot wild jagen en in de rivieren vissen. Het in bezit hebben van wapens en alcohol is ten strengste verboden en overtreders worden ter dood veroordeeld. Oude heilige rituelen worden verboden en sjamanen gedood.

Ondertussen overtuigt Tinka de Lensman en de Præst van de onschuld van de veroordeelde Lais. De Lensman volgt de sporen van Birit en raakt verstrikt in de magie van de wijze weidevrouw. De wraak van Birit is groot, haar magie laat de hemel splijten.

De vlucht en De tweeling zijn eerste twee titels uit de reeks Tussen de rendieren geboren.

Auteur Lillian van Bael (1944) keerde ruim 35 jaar geleden naar Nederland terug, nadat ze samen met haar gezin tien jaar in Noorwegen woonde. Daar was ze parttime werkzaam in het onderwijs, clubhuiswerk, de thuiszorg, was ze 'dagmama' en raakte ze geboeid door de problemen die de Sámi toen ondervonden. Deze bevolkingsgroep was dagelijks in het Noorse nieuws en na haar pensionering vond Van Bael de tijd om zich hier verder in te verdiepen. Tijdens latere vakanties naar Noorwegen kwam zij door onderzoek in bibliotheken en gesprekken in Lapland steeds meer te weten over de bijzondere leefwijze van de Sámi.
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Auteurs: Lillian van Bael
Uitgever: Palmslag
Verdere links naar "Sporen in de sneeuw"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Sporen in de sneeuw"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken