Watten in mijn hoofd

alzheimer-ervaringen

Watten in mijn hoofd
€ 15,35
1-4 werkdagen

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789052945392
  • 9 februari 2013
Boeken over Alzheimer worden eigenlijk nooit geschreven door de patiënt zelf. We kennen het boek...meer
Productinformatie "Watten in mijn hoofd"
Boeken over Alzheimer worden eigenlijk nooit geschreven door de patiënt zelf. We kennen het boek 'Hersenschimmen' van Bernlef, waarin hij zich uitstekend verplaatst in het leven van Maarten Klein. Maar als je zelf de diagnose Alzheimer krijgt, is het toch anders...
En ook is er weinig literatuur te vinden over de eerste fase van de ziekteproces. Watten in mijn hoofd mag om die redenen als een uniek boek worden beschouwd.
Daarnaast is het een bijzonder boek omdat de auteur openhartig is en alle geheimzinnigheid vermijdt. Hij is open over zijn schrik na de gestelde diagnose, open over zijn belevenissen en open over de verwerking van de schok.
Toch zit Jacques Boersma niet bij de pakken neer. Hij geniet in de Bourgogne van het voorjaar, moedigt collega-patiënten aan veel te bewegen omdat het goed is voor conditie en cognitie, en bezoekt met zijn vrouw een Alzheimer café, waar hij een confronterend lied van Youp van 't Hek hoort met veel wensen en de herhaalde vraag 'Meneer Alzheimer, valt daarover te praten?'
Andere belangwekkende onderwerpen die worden besproken zijn euthanasie, erfelijkheid, wetenschappelijk onderzoek, privacy, creatieve therapie en troost. Naast de 30 columns staan in het boek toegankelijke gedichten en schitterende illustraties. Een prachtig cadeauboek!

Jacques Boersma is emeritus hoogleraar kennismanagement aan de Rijksuniversiteit Groningen. Een klein gedeelte van deze columns zijn eerder verschenen in het 'Dagblad van het Noorden'.
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 96
Auteurs: Berthe Zwama, Jacques Boersma
Uitgever: Profiel BV
Verdere links naar "Watten in mijn hoofd"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Watten in mijn hoofd"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken