Wet langdurige zorg 2015

Wet langdurige zorg 2015
€ 149,80
Niet leverbaar

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789013133790
  • 19 december 2018
De Wet langdurige zorg is, ondanks dat deze bijna een jaar van kracht is nog steeds nieuw en...meer
Productinformatie "Wet langdurige zorg 2015"
De Wet langdurige zorg is, ondanks dat deze bijna een jaar van kracht is nog steeds nieuw en daarom nog redelijk onbekend. Hoewel een aantal elementen vanuit de AWBZ zijn overgenomen, is er nog veel onduidelijkheid over de nieuwe wet zelf, maar ook over afgrenzingsproblemen met onder meer de Wmo.

PS Special Wet Langdurige Zorg heeft als doel de werking van de Wlz op toegankelijke wijze inzichtelijk te maken. Het boek behandelt alle belangrijke aspecten van de Wlz. Aan de orde komen onder meer de partijen die in de uitvoering een rol spelen, de eigen bijdragen, de overgangsregelingen rond de Wlz, de procedures rond geschillen en bezwaren en natuurlijk de privacy-aspecten die een rol spelen. Hiermee wordt meer duidelijkheid geschept in de soms complexe wet- en regelgeving rond de Wlz.

Over de Wet langdurige zorg
Na een lange en spannende aanlooptijd is per 1 januari 2015 is de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) vervangen door de nieuwe Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz zoals die nu geldt was al direct onderhevig aan kritiek, wat ertoe geleid heeft dat het tot eind 2014 spannend was of de Eerste Kamer de Wlz wel zou aannemen. Uiteindelijk is de Eerste Kamer begin december toch akkoord gegaan met deze wet, die al kort daarop, per 1 januari moest ingaan.

De Wlz kan gezien worden als een van de grootste stelselwijzigingen rond de zorg sinds de inwerkingtreding van de Zorgverzekeringswet per 2006. Delen van de AWBZ zijn overgeheveld naar de Wlz, de Zorgverzekeringswet, de Wmo2015 en de nieuwe Jeugdwet. De uitvoering van de verschillende wetten is neergelegd bij gemeenten en zorgverzekeraars. De nieuwe Wlz wordt grotendeels materieel uitgevoerd door zorgkantoren en formeel door Wlz-uitvoerders, maar ook andereinstanties zoals het CAK en het CIZ spelen een belangrijke rol. Daarnaast geldt dat het zorgkantoor ook formele verplichtingen heeft gekregen op basis van de Wlz, zoals het uitvoeren van het persoonsgebonden budget.

Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Verdere links naar "Wet langdurige zorg 2015"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Wet langdurige zorg 2015"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken