Opstandig, Dwars & Driftig

handboek over de gedragsstoornissen ODD en CD, voor ouders, opvoeders, leerkrachten en hulpverleners

Opstandig, Dwars & Driftig
€ 18,00
1-4 werkdagen

Wil je weten of dit product in onze winkel op voorraad is? Bel ons op: 0523 - 26 13 92 of kom langs!

  • 9789088500725
  • 25 september 2019
Kinderen met ODD en CD zijn opstandig, dwars en driftig. Ze hebben veel moeite om hun emoties te...meer
Productinformatie "Opstandig, Dwars & Driftig"
Kinderen met ODD en CD zijn opstandig, dwars en driftig. Ze hebben veel moeite om hun emoties te beheersen en krijgen daardoor driftaanvallen. Vaak lopen ze tegen allerlei problemen aan op school, thuis en in sociale situaties.
ODD en CD zijn onzichtbare en onbekende handicaps, waardoor er vaak weinig begrip en erkenning van de buitenwereld is. Vaak wordt er van de ouders gedacht dat zij hun kind niet goed opvoeden. Ook denkt men vaak dat het kind zich expres dwars en opstandig gedraagt. Een kind met ODD of CD opvoeden is uiterst moeilijk. Een gewone opvoeding is ontoereikend, er is veel meer kennis en begrip voor nodig.

Dit praktische handboek geeft alle basisinformatie over ODD en CD. Het is een goede start voor ouders, leerkrachten en hulpverleners die in contact komen met een kind met ODD of CD. Dit boek geeft duidelijke informatie over wat de gedragsstoornissen inhouden, hoe het zich uit en wat je er aan kunt doen. Er wordt uitgebreid ingegaan op de thuissituatie en opvoeding, behandeling en medicatie, (speciaal) onderwijs, puberteit, agressie en financiële regelingen.

Opstandig, Dwars & Driftig draagt bij aan meer bekendheid, een tijdige herkenning en adequate informatie voor iedereen die te maken krijgt met ODD en CD.
Coby Hartog-Polkerman is zelf moeder van een zoon met ODD. Daarnaast heeft ze verschillende cursussen gevolgd en artikelen geschreven over psychologie, gedrag en opvoeding.

?Het kan enorm helpen als de problemen worden erkend en de moeite. Ik hoop van harte en verwacht zeker dat dit boek daaraan een bijdrage kan leveren.?
M. Oosterhoff, kinder-/jeugdpsychiater
Druk: 1
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 109
Auteurs: Coby Hartog-Polkerman
Uitgever: SWP
Verdere links naar "Opstandig, Dwars & Driftig"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Opstandig, Dwars & Driftig"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de tekenreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken